İstanbul
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,2795 %0.22
50,5902 %-0.78
7.136,03 % -0,98
71.281,89 %0.642
Muhalif. DÜNYA AB'nin Ukrayna’ya 50 milyar dolarlık yardım fonuna Macaristan'dan veto

AB'nin Ukrayna’ya 50 milyar dolarlık yardım fonuna Macaristan'dan veto

Macaristan, Ukrayna’ya 50 milyar dolarlık Avrupa Birliği (AB) yardımını veto etti. Bundan saatler önce Macaristan Başbakanı Victor Orban’ın bulunmadığı toplantıda Ukrayna’nın AB’ye adaylık müzakerelerinin başlamasına yönelik karar alınmıştı.

Okunma Süresi: 1 dk

Belçika’nın başkenti Brüksel’de AB üyesi 27 ülkenin devlet veya hükümet başkanlarının katılımıyla iki gün sürecek AB liderler zirvesi dün bir araya geldi. Zirvenin ana gündem maddesi Ukrayna’ya AB yardımı ve Kiev ile üyelik müzakerelerinin başlatılması idi. Ancak Macaristan Başbakanı Orban önemli bir engel oluşturuyordu. 

”Ukrayna katılım müzakerelerine hazır değil”

Orban, üyelik müzakerelerine ilişkin oylamanın yanlış bir karar olduğunu söyleyerek salonu terk eti. Sosyal medya hesabından da çekimser kaldığını açıklayan Orban, ”Ukrayna katılım müzakerelerine hazır değil” dedi.

Macaristan Başbakanı Orban, maddi yardımın engellendiğini, AB liderlerinin Ukrayna ve Moldova ile üyelik müzakerelerini başlatma ve Gürcistan’a adaylık statüsü verme kararından kısa bir süre sonra X hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Orban, ”Gece çalışmasının özeti: Ukrayna’ya ek para için veto” paylaşımında bulundu.  

Ukrayna, ABD yardım paketini de istiyor

Ukrayna AB yardım paketi dışında ABD’nin de 61 milyar dolarlık savunma yardım paketinin de onaylamasını istiyor. Ama Demokrat ve Cumhuriyetçi senatörler arasındaki büyük anlaşmazlıklar sebebiyle bu karar da erteleniyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız