Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu için bulunduğu New York’tan Washington’a geçerek ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray’da bir araya geldi. Erdoğan’ın 2019’dan sonraki ilk Beyaz Saray ziyareti, Trump’ın göreve başlamasından 8 ay sonra gerçekleşti.
Trump, Erdoğan’ı karşılama töreniyle ağırladı ve yaptığı açıklamada Türkiye’nin askeri gücünü överek F-16 ve F-35 alımlarına değindi. Ayrıca Rahip Brunson konusuna da dikkat çekti. Erdoğan ise F-35, F-16 ve Halkbank meselelerinin yanı sıra Heybeliada okuluyla ilgili iş birliği konularını konuşacaklarını belirtti.
Görüşmede CAATSA yaptırımlarının kaldırılma zamanı da gündeme geldi; Trump, “Güzel bir toplantı yaparsak her an olabilir” ifadelerini kullandı.
Erdoğan’a ziyaret sırasında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ve Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Sedat Önal eşlik etti. ABD heyetinde ise Başkan Yardımcısı JD Vance, Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Savaş Bakanı Pete Hegseth ve Hazine Bakanı Scott Bessent yer aldı.