Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) 2021-2024 yıllarında düzenlediği konserlerde yaptığı harcamalarda 'kamu zararı oluştuğu' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, 13 kişi gözaltına alındı.
ABB Başkanı Mansur Yavaş konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
FETÖ'DEN DE YARGILANMALI
(FETÖ iddiaları) Melih Gökçek'e hiçbir şey yapmıyorlar ama şu gerçek ortaya çıkıyor. O sıralar sayın Cumhurbaşkanı görevden alınmasını istedi. Nazlandı nazlandı aylar sonra bıraktı. 'Cinler kandırdı' deyip kurtulmaya başladı. FETÖ'den de Gökçek ve ailesi yargılanmadan bu ülkede adaletten bahsedemezsiniz. Osman Samanyolu kolejinden mezun, bu kriterler yargılanması için yetmiyor mu? 2015 senesinden sonra da verdikleri imar rantları var. Maalesef bunlarla ilgili takipsizlik kararı verildi."

OĞLUNA İŞ VERMESİ LAZIM
"Gökçek dönemi dosyalarından ihaleye fesat, kamu zararı iddiasıyla 100'e yakın şikayetimiz oldu. 55 tanesinde bilirkişi raporu alınarak takipsizlik kararı verildi. 11 tanesinde bilirkişi raporu alınmadan takipsizlik kararı verildi. 11 tanesinde ise iddianame düzenlendi. Yargılanacak, yargılandıktan sonra mahkeme cezayı kesinleştirdikten sonra biz o insanlara suçlu diyebileceğiz. Bu dosyalardan iki tanesi Melih Gökçek'in tarafı olduğu dosyalar. Bazılarına hiçbir işlem yapılmadı. Peki, bu niye böyle oldu?
Belediyenin paraları Gökçek'in oğlunun futbol hevesine gitti. Oğluna iş vermesi lazım. Babası ona futbol takımı almış. Bazı şirketlerden ihale vermek suretiyle ve bir de hafriyat gelirini, belediyenin oldukça büyük gelirini Osmanlıspor’a vermiş. Sayın Mustafa Tuna gelir gelmez bunu sonlandırdı. Kamu zararı ne kadar olursa gözaltına alırsınız?"
“GÖKÇEK VE AİLESİ YARGILANMADAN ADALETTEN BAHSEDİLEMEZ”
“HESABI NEYE GÖRE YAPTILAR”
Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda konuştu:
"Konser işiyle başlayalım, defalarca açıklama yaptık. Tek tek incelettik. Bizim yaptığımız teftişte herhangi bir kamu zararı çıkmadı. Mülkiye müfettişleri de incelemeler yaptılar. Bunların ben uzmanlık alanının bu konu ile ilgili hiç alakası olmadığını tespit ettim. Oysa bu bilirkişiler uzman kişilerden oluşması gerekirdi. Müfettişler bunun üzerine dosyayı savcılığa göndermiş. O da yeni bir bilirkişi heyeti tespit etmiş. Hesabı neye göre yaptılar?"
Yavaş, ABB'ye açılan soruşturmaya dayanak olan Mülkiye müfettişliği dosyasındaki bilirkişi listesini açıkladı:
Medya bilirkişisi
Gençlik ve Spor İlçe Müdürvekili
Defterdarlık Muhasebe Uzmanı
Defterdarlık Muhasebe Uzmanı
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Personeli
“BU USULÜN KALKMASI LAZIM”
Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:
Ortaya çıkan tutarı nasıl belirlediler bilemiyoruz. Konserle ilgili benim savunacak hiçbir şeyim yok, pahalı yapmışlarsa cezasını çekerler ama yapmamışlarsa aklanırlar. Sabaha karşı gözaltına alındılar, kaç yıldır çalışıyorlar. İfadeye çağırdığınızda gelmediler mi? Artık bu usulün Türkiye'den kalkması lazım. Belediye başkanlarımıza da aynı muamele yapıldı.
“GÖKÇEK VE AİLESİ YARGILANMADAN ADALETTEN BAHSEDİLEMEZ”
Ankara'nın en büyük trolü, Ankara'nın en büyük hırsızı kim diye sorsanız, 'ben çıkarım' diyen kişi operasyonunu önceden duyuruyor. Sonra da tepkiyi görünce 'Kastetmedim' diyor. Ben diyorum ki bu ülkede Gökçek ve ailesinin tümü yargılanmadan asla adaletten bahsedilemez. Ankara'yı bu kadar kirli yöneten biri varken, biz temiz yönetileceğinin ispatı için geldik. Çalmayacağız, çaldırmayacağız. Daha önceden çalıyor ama çalışıyor diyenler oldu ama ben çalmadan da çalışılacağının ispatını göstereceğim. Ben hayatım boyunca haram lokma yemedim. Hayatı boyunca çocukları helal lokma yememiş kişilerin laflarını boğazlarına tıkmak zorundayım.
Yapılan operasyonlarla ilgili kamuoyuna açıklamamdır:
Ankara'nın en büyük hırsızı kim diye sorsanız, 'ben çıkarım' diyen Melih Gökçek operasyonu önceden duyuruyor.
Bu ülkede Gökçek ve ailesinin tümü yargılanmadan, hapse girmeden, yaptıklarının hesabı sorulmadan asla adaletten… pic.twitter.com/bnldN3Aae1— Mansur Yavaş (@mansuryavas06) September 24, 2025

