İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5290 %-0.02
49,6615 %-0.11
5.739,27 % -0,24
92.631,49 %-1.325
Ara
Muhalif. BİLİM - TEKNOLOJİ Liseden ayrıldı, yapay zeka ile OpenAI’ye ulaştı: Gabriel Petersson’un başarı hikayesi

Liseden ayrıldı, yapay zeka ile OpenAI’ye ulaştı: Gabriel Petersson’un başarı hikayesi

İsveç’te liseyi bırakan Gabriel Petersson, ChatGPT ve yapay zekâ araçlarıyla makine öğrenimini kendi kendine öğrendi. Aralık ayında OpenAI’nin Sora ekibine katılan Petersson, diplomanın artık teknoloji dünyasında öncelik olmadığını ve sonuç odaklı çalışmanın öne çıktığını gösterdi.

Okunma Süresi: 1 dk

Geleneksel eğitim yollarının dışında ilerleyen genç bir yetenek, teknoloji dünyasında dikkatleri üzerine çekti. İsveç’te liseyi bırakan Gabriel Petersson, yapay zekâ araçlarını kullanarak makine öğrenimini kendi kendine öğrendi ve Aralık ayında OpenAI’nin Sora ekibine katıldı.

Petersson, 'Extraordinary' podcast’inde üniversitelerin artık temel bilgi üzerinde tek başına belirleyici olmadığını söyledi. Ona göre, yapay zekâ araçlarıyla birçok temel bilgiye erişmek mümkün. Öğrenme sürecinde karşısına çıkan sorunları çözmek için ChatGPT’yi aktif olarak kullandı. “Yukarıdan aşağıya” olarak tanımladığı yöntemle önce hedef belirliyor, ardından modeli rehber olarak kullanarak kodlama hatalarını gideriyor.

Genç mühendis, 2019’da liseyi bırakıp küçük girişimlerde çalışmaya başlamış, burada ürün öneri sistemleri kurmuş ve veri toplama yöntemleri geliştirmişti. Midjourney ve Dataland gibi önemli şirketlerde edindiği deneyimlerle portföyünü genişleten Petersson, Aralık ayında OpenAI bünyesine katılarak video üretim modeli Sora üzerinde çalışmaya başladı.

Petersson, teknoloji sektöründe diplomadan çok sonuçların konuşulduğunu vurguluyor. “Bir kurum için en önemli şey, problemlere çözüm üretmek ve değer yaratmak. Bunu gösterebilen kişilerin önünde büyük fırsatlar açılıyor” diyen Petersson’in yaklaşımı, OpenAI CEO’su Sam Altman gibi üst düzey isimlerin de görüşleriyle örtüşüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *