İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5444 %0.06
49,6681 %0.03
5.770,25 % 0,30
91.962,65 %-1.177
Ara
Muhalif. BİLGİ NOKTASI İtalyan mutfağının leziz atıştırmalığı 'Arancini' tarifi

İtalyan mutfağının leziz atıştırmalığı 'Arancini' tarifi

İtalya Sicilya mutfağının en özel tarifleri arasında yer alan 'Arancini'nin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Nefis risotto ve peynir dolgusu ile ağızlarda lezzet festivali yaşayan Arancini'nin tarifi içeriğimizde...

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

İtalya’da özellikle Sicilya bölgesinde sokak lezzeti olarak hemen hemen her yerde karşınıza çıkabilecek bir lezzet olan Arancini'nin leziz tarifi içeriğimizde…

İtalyan mutfağının leziz atıştırmalığı 'Arancini' tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı risotto (önceden pişirilmiş)
1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
1 çay bardağı bezelye (haşlanmış)
1 çay bardağı doğranmış jambon ya da kıyma (isteğe bağlı)
1 adet soğan (ince doğranmış)
2 adet yumurta
1,5 su bardağı galeta unu
Yarım su bardağı un
Kızartmak için ayçiçek yağı

ARANCINI YAPILIŞI    

Önceden pişirdiğiniz risottoyu soğumaya bırakın. 
İçine bezelye, peynir ve jambonu ekleyip karıştırın.
Avucunuza bir miktar risotto alın, ortasına peynir ekleyin ve yuvarlayarak top şekli verin.
Hazırladığınız topları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayın.
Derin bir tencerede yağı ısıtın ve arancini toplarını altın rengi olana kadar kızartın.
Sıcak servis ederek yanında domates sosuyla sunabilirsiniz.
Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *