İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5331 %0.06
49,6506 %-0.02
5.761,49 % 0,15
91.968,40 %-1.468
Ara
Muhalif. BİLGİ NOKTASI Fiji mutfağından kokoda tarifi: MasterChef kokoda nasıl yapılır?

Fiji mutfağından kokoda tarifi: MasterChef kokoda nasıl yapılır?

Fiji mutfağının sembolik yemeklerinden biri olan kokoda, taze balığın limon suyu ve hindistan cevizi sütü ile marine edilmesiyle hazırlanıyor. Bu lezzetli yemekte, deniz ürünlerinin tazeliği, asidik limon suyu ve zengin hindistan cevizi sütü ile buluşarak eşsiz bir tat ortaya çıkarıyor. Peki, Fiji mutfağından kokoda tarifi: MasterChef kokoda nasıl yapılır?

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

Çiğ balığın lime veya limon suyunda “pişirilerek” hazırlandığı kokoda yemeği, hindistan cevizi sütü ve taze sebzelerle zenginleşiyor. Peki, Fiji mutfağından kokoda tarifi: MasterChef kokoda nasıl yapılır?

Fiji mutfağından kokoda tarifi

500 g taze beyaz etli balık (levrek, mezgit, orfoz ya da kılıç balığı)
1 su bardağı taze sıkılmış lime veya limon suyu
1 büyük soğan (küçük küp doğranmış)
1 büyük domates (çekirdekleri çıkarılmış, küçük doğranmış)
1 adet salatalık (küçük küp doğranmış)
1-2 adet acı yeşil biber (ince kıyılmış, opsiyonel)
1 su bardağı hindistan cevizi sütü
Taze kişniş yaprakları (süsleme için)
Tuz

MasterChef kokoda nasıl yapılır?

Balığı küçük küpler halinde doğra. Derin bir kasede balık küplerini lime/limon suyu ile kapla. Streç filmle örtüp buzdolabında en az 2 saat beklet. Balık bu sürede “pişecek” ve opak beyaz renge dönecek.
Soğan, domates, salatalık ve acı biberi küçük doğrayarak hazır et.
Balık suyunu süzdükten sonra doğranmış sebzeleri ekle. Üzerine hindistan cevizi sütünü dök, tuzunu ayarla. İyice karıştır.
Servisten önce yarım saat daha buzdolabında dinlendir.
Soğuk olarak, taze kişniş yapraklarıyla süsleyip servis et. İsteğe göre yanında haşlanmış tatlı patates, maniok (kasava) ya da lavaş benzeri ekmeklerle sunulabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *