Bursa'da unutulan çanta sahibini sevince boğdu: Pasaportuna kavuşunca secdeye kapandı

Bursa'da metroda unuttuğu pasaport ve döviz dolu çantasını temizlik görevlisinin dikkati sayesinde geri alan Endonezyalı öğrenci, yaşadığı büyük sevinçle güvenlik kameralarına yansıdı.

Bursa'da eğitim gören Endonezyalı üniversite öğrencisi Rahmawati Kualika Foebiannitra, metro yolculuğu sırasında büyük bir talihsizlik yaşadı. Acemler Metro İstasyonu'nda trenden indiği sırada içinde pasaportu, bir miktar dövizi ve kişisel eşyalarının bulunduğu sırt çantasını vagonda unutan öğrenci, durumu fark edince büyük panik yaşadı.

Gece saatlerinde vagonların temizliği sırasında çantayı fark eden temizlik görevlisi İsmail Ertürk, durumu hemen amirlerine bildirerek çantanın güvenli bir şekilde kayıt altına alınmasını sağladı. BURULAŞ ekiplerinin titiz çalışması sonucu çantanın sahibi kısa sürede tespit edildi.

Uçuş öncesi gelen büyük mutluluk

Çantasına kavuşan Foebiannitra'nın, pasaportunu ve parasını eksiksiz bir şekilde teslim aldığı anlardaki duygusal tepkisi dikkat çekti. Endonezya'ya yapacağı seyahate sadece iki gün kala pasaportuna yeniden ulaşan öğrenci, yaşadığı rahatlama ve mutlulukla kayıp eşya bürosunda secdeye kapandı. O anlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilirken, görevliler öğrenciyi sakinleştirmek için kendisine su ve kolonya ikramında bulundu.

Bursa'da unutulan çanta sahibini sevince boğdu: Pasaportuna kavuşunca secdeye kapandı

İnsanlık görevimizi yerine getirdik

Çantayı bulan temizlik personeli İsmail Ertürk, yaptığı işin sadece bir görev bilinciyle değil, insani bir sorumlulukla yapıldığını vurguladı. Ertürk, "Vagonu temizlerken çantayı gördüm ve hemen prosedürleri uyguladık.

Bir öğrencinin mağduriyetini gidermeye vesile olduğum için çok mutluyum" ifadelerini kullandı. Kayıp eşya bürosu görevlisi Kayhan Özdemir ise öğrencinin çantayı teslim alırken gözyaşlarına hakim olamadığını belirterek, bu tür durumların kendileri için de büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER