Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Adapazarı ilçesi sınırları içerisindeki Kuzey Marmara Otoyolu gişelerinde gerçekleştirdikleri rutin yol kontrolü sırasında şüpheli bir aracı durdurarak detaylı inceleme başlattı. Yapılan kontrollerde, aracın yük bölümünde piyasaya sürülmeye hazır halde bekletilen 2 bin 800 adet midye dolma tespit edildi.
Belgesiz ürünlere el konuldu
Jandarma ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucunda, söz konusu midyelerin menşei, sevk irsaliyesi ve taşınması için gerekli olan hiçbir resmi belgesinin bulunmadığı anlaşıldı. Sağlık koşullarına uygunluğu denetlenemeyen ve kayıt dışı olduğu belirlenen ürünler, halk sağlığını korumak amacıyla muhafaza altına alındı.
İdari işlem başlatıldı
Olayla ilgili olarak araç sahibine 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu uyarınca cezai işlem uygulanırken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de konuyla ilgili idari süreç başlattı. Ele geçirilen 2 bin 800 adet midye dolma, ekipler tarafından teslim alınarak imha edildi.