İstanbul
Az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0445 %0.04
55,6766 %0.13
6.583,91 %0.49
83.916,00 %0.72
Muhalif. Üsküp’te ”insan hakları hukuku” konulu uluslararası program düzenlendi

Üsküp’te ”insan hakları hukuku” konulu uluslararası program düzenlendi

Üsküp’te ”insan hakları hukuku” konulu uluslararası program düzenlendi
Okunma Süresi: 2 dk

ÜSKÜP (AA) Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te "İnsan Hakları Hukukunda Güncel Meseleler Uluslararası Eğitim Programı ve Sunum Yarışması" düzenlendi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle Türkiye Adalet Akademisi ve Kuzey Makedonya Hakimler ve Savcılar Akademisi işbirliğinde düzenlenen etkinlik, 24 Mayıs'ta sona erecek.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, programda yaptığı konuşmada, akademinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Akademinin aday eğitimi, hakimsavcı meslek içi eğitimleri, kamu kurumlarına yönelik yaptıkları hizmet içi eğitimler ve yurt dışındaki hakimsavcılara yönelik eğitimler olmak üzere 4 temel eğitim alanında faaliyetlerini sürdürdüğünü aktaran Özdemir, "Hedefimiz hukuka ve insan haklarına bağlı, tarafsız, bağımsız hür vicdanıyla karar veren, meslek etik ilkelerini benimseyen, toplumun adalet ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte hakim, savcılar yetiştirmektir." diye konuştu.

Hakimsavcı eğitiminin yargının kaderini değiştirecek derecede önemli olduğunu belirten Özdemir, bu yüzden kesintisiz ve sürdürülebilir nitelikte eğitim felsefesine inandıklarını vurguladı.

Türkiye Adalet Akademisinde bugün itibarıyla 1047 hakim ve savcı adayının eğitim gördüğü bilgisini veren Özdemir, "Yurt dışı eğitimlerde de eğitim odaklı işbirliği anlayışıyla 9 farklı konuda eğitim programı hazırladık. 2023 yılında bu kapsamda Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya, Sırbistan da dahil olmak üzere çok sayıda ülkeden gelen hakim ve savcılara yönelik 350’den fazla katılımcının yer aldığı hakimsavcılara eğitim verdik." ifadelerini kullandı.

TİKA Üsküp Koordinatörü Mehmet Bayrak ise kurum olarak bu programa katkılarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Bu program çerçevesinde iki dost ve kardeş ülke olan Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki güçlü tarihi bağların daha da güçleneceğine inanıyorum." dedi.

TİKA’nın 2005 yılından beri Kuzey Makedonya’da farklı alanlarda gerçekleştirdiği etkinliklerle faaliyette bulunduğunu anımsatan Bayrak, şunları kaydetti:

"Özellikle yargı ve adalet alanında yargı kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik programımız aracılığıyla çeşitli kurumlarla iyi işbirliklerimiz bulunmaktadır. Örneğin Kuzey Makedonya Anayasa Mahkemesine bu yıl teknik donanım desteği sağladık, 2020 yılında toplantı salonunun yenilenmesini ve donatılmasını sağladık. Ayrıca Yargı Konseyi, Devlet Savcısı, Yüksek Kurul, Üsküp Temyiz Mahkemesi, Kalkandelen Asliye Mahkemesinin teknik altyapısının yenilenmesine de destek olduk. Gostivar’daki bölge mahkemesine bu yıl katkı sağlamayı planlıyoruz."

Programın açılışında Kuzey Makedonya Yargı Konseyi Başkanı Vesna Dameva, Savcılar Kurulu Başkanı Dusica Dimitrieska ve diğer davetliler de konuşma yaptı.​​​​​​​

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız