İstanbul
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4256 %0.04
55,5274 %0.65
6.599,63 %1.21
80.945,00 %-2.94
Muhalif. ÖzbekHint ortak askeri eğitim tatbikatı Hindistan’da başladı

ÖzbekHint ortak askeri eğitim tatbikatı Hindistan’da başladı

ÖzbekHint ortak askeri eğitim tatbikatı Hindistan’da başladı
Okunma Süresi: 2 dk

TAŞKENT (AA) Hindistan'da Özbek ve Hint silahlı kuvvetlerinin katıldığı "Dostluk2023" ortak askeri tatbikatının başladığı bildirildi.

Özbekistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, iki ülke savunma bakanlıkları arasında daha önce imzalanan işbirliği planı kapsamında, Hindistan'ın Uttarakhand eyaletine bağlı Pithoragarh şehri yakınlarındaki askeri eğitim merkezinde, ÖzbekHint ortak askeri tatbikatı başladı.

"Dostluk2023" adlı tatbikatın başlaması nedeniyle tören düzenlendi. Törende konuşan Hindistan'ın 32. Tugayı Komutanı Tuğgeneral Mayank Vaid, ortak tatbikatın iki ülke arasında, askeri alandaki işbirliğinin daha da gelişmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

Özbekistan Savunma Bakanlığı yetkilisi Yarbay Şavkat Sarmonkulov ise günümüzde iki ülke arasındaki ticariekonomik, kültürelinsani, sağlık ve turizm alanlarındaki işbirliğinin yanı sıra askeri alandaki işbirliğinin de giderek geliştiğini belirtti.

İki ülke silahlı kuvvetlerinin katıldığı geçit töreninin ardından askerler hatıra fotoğrafı çektirdi.

5 Mart'a kadar devam edecek ortak tatbikat kapsamında iki ülke silahlı kuvvetleri terör gruplarını arama ve imha etme, dağ engellerini aşma ve dağlık orman koşullarında muharebe ile ilgili çalışmalar yapacak.

Özbek ve Hint ordularının katılımıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen ortak tatbikata Özbekistan'dan 45 asker katılıyor.

İlki 2019'da Taşkent'te yapılan ÖzbekHint ortak askeri tatbikatının ikincisi 2021'de Hindistan'da, üçüncüsü ise geçen yıl Özbekistan'ın Harezm bölgesinde gerçekleştirilmişti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız