İstanbul
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4234 %0.04
55,5585 %0.69
6.624,06 %1.59
82.434,00 %0.81
Muhalif. İzmir’den arama kurtarma ve destek ekiplerinin deprem bölgesine sevki sürüyor

İzmir’den arama kurtarma ve destek ekiplerinin deprem bölgesine sevki sürüyor

Gönüllü iş makinesi operatörü İzzet Oluk: ”Orada bir canı sağ alabiliyorsak ne mutlu bize. Başka bir amacımız yok” Madenci Mehmet Biçer: ”İnsanlara umut olmak için gidiyoruz oraya. Son depremzede çıkana kadar da oradayız”

İzmir’den arama kurtarma ve destek ekiplerinin deprem bölgesine sevki sürüyor
Okunma Süresi: 2 dk

İZMİR (AA) Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde arama kurtarma ve destek hizmetlerinde görev almak üzere İzmir'den maden işçileri, iş makinesi operatörleri ve rehberlik öğretmenleri Malatya'ya hareket etti.

Depremin ardından bölgeye çok sayıda yardım kuruluşu ve arama kurtarma ekibi sevk edilen İzmir'den, AFAD'ın talebi doğrultusunda yeni ekipler de yola çıkıyor.

Koza Altın İşletmelerine bağlı madenlerde görev yapan işçiler, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan rehber öğretmenler ve kepçe operatörlerinin de bulunduğu 189 kişi, Adnan Menderes Havalimanı'ndan SunExpress'in seferiyle Malatya'ya gitti.

Uçakla 10 diyaliz makinesi ve önemli bölümü battaniye olmak üzere yaklaşık 3,5 ton yardım malzemesi de götürüldü.

"Umarım çocuklara temas etme şansımız olur"

Bölgeye giden ekipte yer alan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, AA muhabirine, rehberlik ve psikolojik danışmanlık konusunda uzman 100 öğretmenle yola çıktıklarını belirterek, "Özellikle travma ve psikososyal destek alanında eğitimli ve yetkinliği olan öğretmen arkadaşlarımızla Malatya'daki çalışmalara destek olacağız." dedi.

Rehberlik öğretmeni Müge Ersan da gittikleri bölgede yaşanan acıyı bildiklerini ve her şeye hazırlıklı olduklarını ifade ederek, "Bir bardak suya ihtiyacı olana su vereceğiz, battaniyeye ihtiyacı olana battaniye vereceğiz ama 'ben kötüyüm konuşmak istiyorum' diyenleri de dinleyeceğiz. Bizden sonra gelecek arkadaşlar için belki bir saha çalışması olacak, bir gözlem olacak. Umarım çocuklara temas etme şansımız olur." diye konuştu.

Madencilerden Mehmet Biçer de insanlara umut olmak istediklerini belirterek, "Son depremzede çıkana kadar da inşallah orada çalışmalarımız sürecek. Biz yer altı operatörleri olarak talepte bulunduk. AFAD gönüllüsü olarak gidiyoruz." açıklamasında bulundu.

Kepçe operatörü Mustafa Işık ise bir süredir mesleğini yapmadığını, deprem bölgesinde kendisine ihtiyaç olduğunu görüp AFAD'a başvurduğunu dile getirerek, "Oradaki çocuklar için mesleğimi yeniden yapmam gerekiyordu." ifadesini kullandı.

Gönüllü iş makinesi operatörü İzzet Oluk da ailesinin desteğiyle yola çıktığını anlatarak, "Orada bir canı sağ alabiliyorsak ne mutlu bize. Başka bir amacımız yok." diye konuştu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız