İstanbul
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1547 %0.11
55,4088 %0.01
6.618,12 %0.38
86.598,88 %2.78
Muhalif. İzmir’de organ nakli bekleyen çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı

İzmir’de organ nakli bekleyen çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı

İzmir’de organ nakli bekleyen çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı
Okunma Süresi: 2 dk

İZMİR (AA) Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesinde organ nakli bekleyen çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması düzenlendi.

Hastanenin oyun parkında düzenlenen kutlamada karaciğer, böbrek ve kalp nakilleri bekleyen çocuklara, organ nakli olup tedavi süreci devam eden çocuklar da eşlik etti.

Etkinliğe katılan komedyen sihirbazlık gösterisi sundu, miniklere hayvan figürlü balon hediye etti.

Oyuncaklarla ve çeşitli aktivitelerle vakit geçiren çocuklara pastel boya, Türk bayrağı ve kitap armağan verildi.

Ege Üniversitesi Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Özbaran, AA muhabirine, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağanı 23 Nisan'ı hastane çalışanları, çocuklar ve aileleriyle bir arada kutlamak, organ bağışının önemine dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Özbaran, çocuklar için organ bağışının yeterli olmadığını, organ bekleyen hastalarının çok olduğunu dile getirerek, "Üç gün önce hem karaciğer hem de kalp nakli yaptığımız 10 yaşında bir çocuğumuz var. Organ bağışı demek yeni bir hayat demek. Organ bağışı hayat kurtarır." diye konuştu.

EÜ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Miray Karakoyun da genetik bir hastalık nedeniyle akciğer ve karaciğer yetmezliği bulunan 14 yaşındaki hastasının babasından alınacak karaciğer ile nakil olacağını söyledi.

Nakil olacak 14 yaşındaki Hasan Delibaş ise ameliyat ile sağlığına kavuşacağı için mutlu olduğunu, organ bağışının hayat kurtardığını ifade etti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız