İstanbul
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5297 %0.11
55,6665 %-0.01
6.651,32 %0.25
82.038,38 %1.33
Muhalif. İsveç’te Kur’anı Kerim’in yakılması Esenler’de protesto edildi

İsveç’te Kur’anı Kerim’in yakılması Esenler’de protesto edildi

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu: ”Biz, İsveç’te Türk Büyükelçiliği önünde yakılmak istenen Kur’an ile bize hangi mesajın verildiğini biliyoruz”

İsveç’te Kur’anı Kerim’in yakılması Esenler’de protesto edildi
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) Esenler Belediyesinin düzenlendiği programda, İsveç'te Kur'anı Kerim'in yakılması protesto edildi.

Cuma namazı sonrası Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen programda çeşitli etkinlikler yapıldı.

Suudi Arabistan'da Kur'anı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda ezan dalında birinci olan Muhsin Kara programda Kur'anı Kerim okudu. Çok sayıda kişinin katıldığı programda ilçedeki siyasi parti temsilcileri de konuşma yaptı.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, burada yaptığı konuşmada, İsveç'te yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Kur'anı Kerim'i indiren Allah'ın onu koruyacağını belirten Göksu, "Hz. Muhammed'in ümmeti olan bizler Kur’anı Kerim’in her sayfasını açtığımızda, her ayetini okuduğumuzda yeniden dirilen bizler, Allah’ın Kur’anı korumasına inancımız tam. Onu da bizim elimizle koruyacağına inancımız tam." dedi.

"Biz, sizin ceddinizi Çanakkale de gönderdik"

Kur'anı Kerim'in yakılması olaylarını kınayan Göksu, şunları kaydetti:

"Biz, İsveç’te Türk Büyükelçiliği önünde yakılmak istenen Kur’an ile bize hangi mesajın verildiğini biliyoruz. Biz, sizin ceddinizi Çanakkale de gönderdik, Maraş’ta gönderdik, Antep’te gönderdik. Sizin ceddiniz bizi çok iyi bilir. Biz yeryüzünde adalet sağlamış, yeryüzünde Kur’anı Kerim’in bekçiliğini yapmış Osmanlı'nın torunlarıyız. Ölmedik buradayız."


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız