İstanbul
Az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2049 %0.06
55,4148 %-0.01
6.591,36 %0.12
85.547,18 %-0.35
Muhalif. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları Antalya ve Isparta’da protesto edildi

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları Antalya ve Isparta’da protesto edildi

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları Antalya ve Isparta’da protesto edildi
Okunma Süresi: 2 dk

ANTALYA (AA) 23 Aralık Dünya Şehit Çocuklar Günü'nde Antalya ve Isparta'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Antalya Kudüs Platformu öncülüğünde Muratpaşa ilçesindeki bir alışveriş merkezinin önündeki eyleme çok sayıda kadın ve çocuk katıldı.

Sessiz oturma eyleminde çocuk ayakkabıları ve oyuncaklar alışveriş merkezinin önündeki zemine bırakıldı.

Ellerindeki pankartlarla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden grup, yaklaşık iki saat süren eylemin ardından edilen duaların ardından alandan ayrıldı.

Alanya

Alanya Dayanışma Platformu (ALDAP) öncülüğünde Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen etkinlikte çok sayıda kadın ile çocuk, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları, Gazze'de çekilen fotoğraflar ve öldürülen bebekleri sembolize eden kefenlenmiş bebek kundakları ile toplandı.

ALDAP Yönetim Kurulu Üyesi Hasan İlhan, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybeden Rim'in bugün doğum günü olduğunu söyledi.

İsrail’in binlerce ton bomba ile Rim'i katlederek yok edebileceğini zannettiğini belirten İlhan, "Ama yok etmek şöyle dursun, Rim yavrumuz kendi dipdiri olduğu gibi, ölmek üzere olan insanlığımızı diriltiyor. Ondan bize, masumiyeti, güzelliği, dedesinin tertemiz sevgisi yanında bütün şehit çocuk çocukları hatırlayacağınız bir gün de miras kaldı. Gazzeli Rim ve tüm dünyada geçmişte ve bugün şehit edilen çocukları anıyor, onları katledenleri lanetliyoruz. " dedi.

Etkinliğe katılanlar İsrail’in saldırıların da hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezerken, çocuklarda kendileri için hazırlanan panoya dileklerini yazdı.

Bazı minik çocuklar ise getirdikleri oyuncuları öldürülen bebekleri sembolize eden kefenlenmiş bebek kundaklarının yanına bıraktı.

Isparta

Isparta’da da Dünya Şehir Çocuklar Günü dolayısıyla çocuklar yürüyüş gerçekleştirdi.

Akoluk Cami önünde buluşan çocuklar, Kaymakağı Meydanı’na yürüdü.

Etkinlik, basın açıklamasının ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız