İstanbul
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1849 %0.08
55,3314 %0.26
6.570,61 %0.44
85.910,01 %-0.05
Muhalif. İsrail güçleri, Gazze’de Deyr Belah’ın güneyinden ”büyük bir yıkım” bırakarak çekildi

İsrail güçleri, Gazze’de Deyr Belah’ın güneyinden ”büyük bir yıkım” bırakarak çekildi

İsrail güçleri, Gazze’de Deyr Belah’ın güneyinden ”büyük bir yıkım” bırakarak çekildi
Okunma Süresi: 2 dk

GAZZE (AA) İsrail güçleri, yaklaşık bir ay önce girdiği Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr Belah kentinin güney bölgesinden, ardında büyük bir yıkım bırakarak çekildi.

Görgü tanıklarından ve yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Gazze'nin orta kesimindeki Deyr Belah ile güneyindeki Han Yunus'u birbirinden ayıran Ebu Huli bölgesinden yaklaşık bir ay sonra çekilen İsrail güçleri, geride büyük bir "felaket" bıraktı.

Daha önce yeşil alanlara sahip Ebu Huli bölgesi, İsrail'in bombardıman ve buldozerlerle saldırısı nedeniyle ciddi şekilde tahrip edildi.

Bölgedeki tarım arazileri, kum yığınlarına dönüşürken ağaçlar söküldü, çevredeki evler yıkıldı.

Bazı Filistinli aktivistler, İsrail güçlerinin bölgeden çekilmesine ilişkin görüntüleri sosyal medya hesaplarında paylaştı.

Bölgedeki ciddi yıkımın yansıdığı videolarda, bombardımanlar ve buldozerlerle gerçekleştirilen saldırılar neticesi tarım arazilerinde devasa çukurların oluştuğu görüldü.

Bununla birlikte İsrail askeri araçları, hala Gazze'nin kuzey ve orta kesimleri ile Han Yunus'un doğu ve orta kesimlerinde konuşlanmış durumda.

İsrail güçleri, Gazze'nin karadan işgali sürecinde yaklaşık bir ay önce Deyr Belah ile Han Yunus'un arasında kalan Ebu Huli ve ElMatahın bölgelerine saldırmıştı.

İsrail ordusunun bölgeden çekilmesi, Ordu Sözcüsü Daniel Hagari'nin 8 Ocak'ta ülkesinin abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik işgalinde "yeni ve daha az yoğun bir aşamaya geçtiği" açıklamasından sonra geldi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız