İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1667 %0.07
55,0293 %-0.57
6.540,11 %-0.04
86.491,67 %1.98
Muhalif. İskenderun Belediyesi’nden ”Çocuk Köyü” projesi

İskenderun Belediyesi’nden ”Çocuk Köyü” projesi

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı: ”Çocuklarımız bizim geleceğimiz, onların burada mutlu ve sağlıklı yetişmeleri hepimizin önceliği olmalı”

İskenderun Belediyesi’nden ”Çocuk Köyü” projesi
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) İskenderun Belediyesi, çocukların eğlenirken hayal güçlerini geliştirebileceği ve yeteneklerini keşfedebileceği "Çocuk Köyü" kurdu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İskenderun Belediyesi, 6 Şubat 2023'te yaşanan depremlerinin büyük yıkımlara sebep olduğu ilçede, İskenderun Çocuk Köyü projesini hayata geçirdi. Proje, Hatay ili ve bölgede bir ilk oldu.

Hayata geçirilen projeyle, çocuklar eğlenceli zaman geçirebilecek. 6 bin metrekarelik alana kurulan Çocuk Köyü'nde pastacılık atölyesi, sıfır atık atölyesi, bilim evi, trafik parkuru ve akülü araçlar, mini survivor parkuru, trambolin, 3 katlı macera parkuru, zipline, dev salıncak ve dinlenme alanları yer alıyor. Çocuklar burada zaman geçirirken, aynı zamanda hayal güçlerini geliştirici ve yeteneklerini keşfedebilecekleri etkinlikler de yapabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, bölgenin sosyal ve ekonomik olarak yeniden kalkınması için hayırsever ailelerle işbirliği içinde çalıştıklarını belirterek, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz, onların burada mutlu ve sağlıklı yetişmeleri hepimizin önceliği olmalı." ifadesini kullandı.

Öte yandan ilçede Alpaydın ailesi ve İskenderun Belediyesi işbirliği ile yörenin ihtiyacı olan Denizciler Mahallesi Sevgi Alpaydın Çok Amaçlı Salon ve Sosyal Tesisi hayata geçirildi. Tesis içerisinde yaklaşık 400 kişilik çok amaçlı salon ve kapalıaçık teras yer alıyor.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız