İstanbul
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1825 %0.08
55,3111 %0.22
6.564,81 %0.36
85.886,45 %-0.20
Muhalif. İrlanda’dan Kosova’ya AB yolunda destek

İrlanda’dan Kosova’ya AB yolunda destek

İrlanda’dan Kosova’ya AB yolunda destek
Okunma Süresi: 2 dk

PRİŞTİNE (AA) İrlanda Başbakanı Leo Varadkar, Kosova’nın Avrupa Birliği (AB) içerisinde yer almayı hak ettiğini belirtti.

Kosova Başbakanı Albin Kurti, İrlandalı mevkidaşı Varadkar ile başkent Priştine'deki Başbakanlık binasında bir araya geldi.

İkili ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Başbakan Varadkar, burada yaptığı konuşmada, Kosova'nın bu yıl Avrupa Konseyine katılmasını ve AB entegrasyonu yolunda anlamlı ilerlemeler kaydetmesini umduğunu söyledi.

AB ile üyelik müzakerelerini başlatma sürecinde Kosova'nın destekçisi olmayı istediklerini belirten Varadkar, “Kosova'nın hak ettiği yerin Avrupa Birliği içinde olduğuna kesinlikle inanıyoruz ve bunun çok da uzak olmayan bir gelecekte gerçekleşeceğini umuyoruz." dedi.

Varadkar, AB tarafından Kosova’ya uygulanan cezai yaptırımların kaldırılmasını savunduklarını kaydetti.

Kosova’da Sırp Belediyeler Birliğinin kurulmasını desteklediklerini ancak bunun koordinasyonlu bir şekilde yapılması gerektiğine işaret eden Varadkar, “Kosova'da alt devlet veya mikro devletin yaratıldığını görmek istemiyoruz.” diye konuştu.

Başbakan Kurti de İrlanda’nın, Kosova’nın AB entegrasyonu, Avrupa Konseyi üyeliği ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görevli askerleri aracılığıyla güvenliğe destek sunduğunu belirtti.

Kurti, "Bugünkü toplantı, ikili ilişkilerimizi hem ekonomik ve ticari düzeyde hem de kültürel, siyasi ve diplomatik düzeyde derinleştirmek için önümüzde bulunan fırsatları görüşmek için çok iyi bir fırsattı." ifadesini kullandı.

Varadkar, Kosova ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ile de görüştü.

Öte yandan Varadkar, Kosova’nın ardından Karadağ ve Kuzey Makedonya’yı da ziyaret edecek.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız