İstanbul
Az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0431 %0.04
55,6963 %0.16
6.568,31 %0.25
83.482,28 %0.17
Muhalif. İETT’nin Sultangazi Garajı hizmete girdi

İETT’nin Sultangazi Garajı hizmete girdi

İETT’nin Sultangazi Garajı hizmete girdi
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kuruluşu İETT'nin Sultangazi Garajı hizmet vermeye başladı.

Garajdaki açılış programında bir konuşma yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ulaşımın kentin en önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi.

Bu sorunun, doğru, akılcı ve sürdürülebilir ulaşım politikalarıyla çözüme kavuşturulabileceğini anlatan İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz 5 yılda bu konuda çok kıymetli adımlar attık. Ama İstanbul'un bu konuda atılacak çok adımı olduğunu da biliyoruz. Bu bakımdan hizmetlerimiz, projelerimiz, temel atma ve açılış törenlerimizle yolumuza devam ediyoruz. Attığımız tüm bu olumlu adımlar zaman ilerledikçe çok daha etkin bir biçimde hayatımıza pozitif şekilde yansıyacak."

Kentte bir bilet fiyatının ulaşım maliyetinin yüzde 30'unu karşıladığını dile getiren İmamoğlu, İBB olarak, ulaşımı ayda 2 milyar liranın üzerinde sübvanse ettiklerini kaydetti.

İmamoğlu, "Göreceksiniz; önümüzdeki dönemde de İstanbul'da hem otobüs taşımacılığı noktasında hem metroların yeni imalatlarıyla ve aynı zamanda diğer ulaşım faaliyetlerimizle iyileştirilen bir süreci ve dönemi bütün İstanbul'a yaşatmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

İETT Genel Müdürü İrfan Demet de açılışı yapılan Sultangazi Garajı'nın 64 dönüm alana sahip olduğunu ve 400 otobüsün parklanmasına olanak sağladığını söyledi.

Garajın 180 milyon liraya mal olduğunu açıklayan Demet, "Garajda 4 bin 590 metrekare kapalı alanda, 8 otobüsün aynı anda bakım, onarım hizmeti alabilmesini sağlayan servis alanı, kaporta birimi, boya ünitesi, 3 otobüsün aynı anda yıkanmasını sağlayan yıkama ünitesi ve akaryakıt istasyonu gibi bir dizi birimler yer alıyor." dedi.

Konuşmaların ardından İmamoğlu ve beraberindekiler, kurdele keserek açılışı yaptı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız