İstanbul
Az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0445 %0.04
55,6766 %0.13
6.583,91 %0.49
83.916,00 %0.72
Muhalif. YÖK Başkanı Özvar, Aksaray’da konuştu:

YÖK Başkanı Özvar, Aksaray’da konuştu:

”YÖK olarak üniversitelerimizde, başta sağlık olmak üzere birçok alanda halka dokunan hizmet anlayışıyla hareket eden birimlerin sayısının artmasını ve bu birimlerin kaliteli hizmet vermesini önceliyoruz”

YÖK Başkanı Özvar, Aksaray’da konuştu:
Okunma Süresi: 2 dk

AKSARAY (AA) Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "YÖK olarak üniversitelerimizde, başta sağlık olmak üzere birçok alanda halka dokunan hizmet anlayışıyla hareket eden birimlerin sayısının artmasını ve bu birimlerin kaliteli hizmet vermesini önceliyoruz." dedi.

Özvar, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Bilimsel ve Teknolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi'ni ziyaret etti.

Laboratuvarları gezen ve yetkililerden bilgi alan Özvar, ziyaret sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, ASÜ'nün önemli bir gelişme katettiğini söyledi.

ASÜ'nün 2006'da kurulduğunu, yeni üniversitelerden biri olduğunu belirten Özvar, şöyle konuştu:

"Buna rağmen bölgeyle entegrasyonu hızlıca sağlamış. Üniversitesanayi işbirliği ve ihtisas alanlarında fevkalade önemli gelişmeler kaydetmiş. Üniversitemizdeki bilimsel ve teknolojik araştırma uygulama merkezi Türkiye'de diğer üniversitelerimize örnek olabilecek bir araştırma kapasitesine sahip. Bu merkezde 21 tematik araştırma laboratuvarımız mevcut. Laboratuvarlarda sadece üniversitemizin öğretim üyelerinin araştırmalarının test edildiği yahut araştırmalarına destek veren bir kapasitede değil, aynı zamanda bölgenin, Aksaray'ın ve civar illerin hatta bütün Türkiye'de araştırma yapan diğer üniversite öğretim elemanlarının da araştırmalarına da destek veriliyor. Bu bakımdan merkezimiz aslında örnek bir merkez. Burada yapılan çalışmalar üniversitesanayi işbirliği bakımından da fevkalade önemli. Sanayinin ihtiyaç duyduğu testler, önemli ileri testler bu laboratuvarda yapılıyor."

Özvar, bu merkezin ileride mükemmeliyet merkezine dönüşme potansiyelinin olduğunu, bundan dolayı da mutluluk duyduklarını ifade etti.

Merkezin üniversitedeki öğretim üyelerinin de bilimsel performansını ve üretkenliğini artırmada önemli rol oynadığını vurgulayan Özvar, "Bilhassa uluslararası önemli dergilerde üniversitemizin adresi ile yayınlanmış makalelerin ortaya çıkmasında bu araştırma merkezimizin bir rolü olduğunu görüyoruz. İnşallah ASÜ yakında kurulacak Teknopark ile başka bir faza ve evreye geçecek. Biz YÖK olarak üniversitemize yaptığımız destekleri sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Özvar ve beraberindekiler daha sonra ASÜ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Özvar, burada, açılan merkezin Aksaray'a hayırlar getirmesini diledi.

Üniversitelerin topluma hizmet için bulunduğunu aktaran Özvar, "Bunun en güzel örneklerinden bir tanesini bugün açıyoruz. Bu merkezin kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. YÖK olarak üniversitelerimizde, başta sağlık olmak üzere birçok alanda halka dokunan hizmet anlayışıyla hareket eden birimlerin sayısının artmasını ve bu birimlerin kaliteli hizmet vermesini önceliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız