İstanbul
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4231 %0.04
55,5676 %0.72
6.603,06 %1.27
81.114,00 %-2.60
Muhalif. Yaralı depremzedeler Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde tedavi ediliyor

Yaralı depremzedeler Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde tedavi ediliyor

Yoğun Bakım Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Güldem Turan: ”Yoğun bakım hastalarımızın hemen hepsi kendinde, bilinçleri açık. Zaman içinde beklenmedik bir durum yaşamazsak normal kliniklere yavaş yavaş göndermeyi planlıyoruz” ”Böbrek sisteminin tıkanmasıyla ilişkin ortaya çıkan böbrek yetmezliklerini diyalizle tedavi etmeye çalışıyoruz”

Yaralı depremzedeler Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde tedavi ediliyor
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Güldem Turan, servisteki yoğun bakım hastalarının hepsinin bilinçlerinin açık olduğunu belirterek, "Zaman içinde beklenmedik bir durum yaşamazsak normal kliniklere yavaş yavaş göndermeyi planlıyoruz." dedi.

Hastanenin yoğun bakım ünitelerinde ağır yaralı depremzedelerle ilgilenen Turan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, depremin büyük bir bölgeyi etkilediğini söyledi.

Turan, yoğun bakımlarda çocuk ve yetişkin olmak üzere yaklaşık 50 hastayı tedavi ettiklerini, gelen hastaların daha çok dokularında ezilmeler ve crush (ezilme) sendromu görüldüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:

"Yaralılarımızda amacımız, öncelikle hastayı hayatta tutmak ve uzuvlarının kaybını mümkün olduğu kadar önleyebilmek. Yani uzuvlarıyla birlikte hayatta tutabilmeye çalışıyoruz. İkinci mücadele ettiğimiz bir durum da böbrek sisteminin tıkanmasıyla ilgili ortaya çıkan böbrek yetmezliklerini diyalizle tedavi etmeye çalışıyoruz. Şimdi yoğun bakım hastalarımızın hemen hepsi kendinde, bilinçleri açık. Zaman içinde beklenmedik bir durum yaşamazsak normal kliniklere yavaş yavaş göndermeyi planlıyoruz."

Hastaların psikolojilerinin de çok önemli olduğuna dikkati çeken Turan, özellikle ilk akut dönemi atlatıp, kendilerine gelip, ne olduğunu fark ettikleri zaman hastaların çok etkilendiklerini anlattı.

Kendilerinin de bu durumdan etkilendiğini anlatan Turan, "Ama öncelikli olan hastalarımızın sağlığı olduğu için kendimizi geri plana atıp daha çok onlar için uğraşıyoruz. Şu anda yoğun bakımda yaklaşık 20 hastamız var. Tedavileri devam ediyor. " ifadelerini kullandı.

"Gereken tedaviler en uygun şekilde yapılıyor"

Turan, serviste çocuklarını kaybetmiş hastaların olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu konuyla ilgili onlara vereceğimiz bilgileri psikiyatrist uzmanlarımızla değerlendiriyoruz. Onların önerileri doğrultusunda önce onlar hastayla görüşme sağlıyorlar. Gerekirse hasta yakınlarıyla da bu konuyu görüşüp, hastaya o konuda en uygun olan bilgiyi vermeye çalışıyoruz. Meslektaşlarımızla da bu konuda gruplarımız var, yazışıyoruz. Her yerde yapılması gereken tedaviler en uygun şekilde yapılıyor. Ben bunu yazışmalarımızdan, gruplarımızdan gözlüyorum. Yine yardımlaşma, dayanışma, birbirimizle fikir alışverişi içerisindeyiz. Her yerde standart bir tedavi uygulanıyor."


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız