İstanbul
Az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0381 %0.04
55,4722 %-0.17
6.582,84 %0.48
83.572,00 %-2.25
Muhalif. Vanlı atlet kızlar, ”Dünya Liseler Arası Kros Şampiyonası” için Kenya’ya uğurlandı

Vanlı atlet kızlar, ”Dünya Liseler Arası Kros Şampiyonası” için Kenya’ya uğurlandı

Vanlı atlet kızlar, ”Dünya Liseler Arası Kros Şampiyonası” için Kenya’ya uğurlandı
Okunma Süresi: 2 dk

VAN (AA) Van'da 6 kız atlet, Dünya Liseler Arası Kros Şampiyonası için Kenya'ya uğurlandı.

Van Ferit Melen Havalimanı'nda sporcuları uğurlayan Tuşba Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Esen, sporcuların, 12 Mayıs'ta Kenya'nın başkenti Nairobi'de düzenlenecek Dünya Liseler Arası Kros Şampiyonası'na katılmaya hak kazandığını söyledi.

Sporcuların antrenörler eşliğinde çok iyi bir hazırlık süreci geçirdiğini belirten Esen, "Van'da yaklaşık 3 yıllık bir proje başlattık. Tamamı kızlardan oluşan kros takımımız, gençlerde Türkiye şampiyonu olmuştu. Dünya Liseler Arası Kros Şampiyonası'na hak kazandık ve kızlarımız ülkemizi temsilen orada yarışacaklar. Temennimiz orada en iyi dereceyi elde etmek. Tüm çalışmalarımız bu yöndeydi." dedi.

Milli takım antrenörü Münir Akkoyun ise ülkeyi temsilen yarışamaya katılacaklarını dile getirdi.

Van'da bu anlamda bir ilki yaşadıklarını ifade eden Akkoyun, "Amacımız bu başarıyı yeni madalyalarla taçlandırmak. Dünya kros arenasında kentimizi ve okulumuzu en iyi şekilde tanıtıp, dereceyle dönmek istiyoruz. Bu süreç zarfından bize yardımcı olan herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

Milli atlet Edibe Yağız da Dünya Liseler Arası Kros Şampiyonası'na gitmenin gurur verici olduğunu bildirerek, şampiyon olarak geri dönmeyi hedeflediklerini vurguladı.




Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız