İstanbul
Parçalı az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1806 %0.08
55,4132 %0.40
6.581,28 %0.61
86.584,02 %1.20
Muhalif. Uşak’ta ”Şehitleri Anma ve Teröre Lanet” yürüyüşü düzenlendi

Uşak’ta ”Şehitleri Anma ve Teröre Lanet” yürüyüşü düzenlendi

Uşak’ta ”Şehitleri Anma ve Teröre Lanet” yürüyüşü düzenlendi
Okunma Süresi: 2 dk

UŞAK (AA) Uşak'ta, Irak'ın kuzeyindeki PençeKilit Harekatı bölgesinde şehit olan 12 asker için "Şehitleri Anma ve Teröre Lanet" yürüyüşü düzenlendi.

Uşak Belediyesi Genç Kuşak Topluluğu öncülüğünde düzenlenen yürüyüş için vatandaşlar, eski belediye binası önünde toplandı. Katılımcılar 50 metre uzunluğunda Türk bayrağı açtıktan sonra İsmet Paşa Caddesi'nden 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe katılanlar 12 şehidin fotoğrafını taşıdı ve pankart açtı.

15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda konuşan AK Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul, terörü ve teröre destek verenleri lanetlemek için yürüyüşün düzenlendiğini söyledi.

Tuğrul, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu vatanı biz kanlarımızla vatan ettik. Onların gücü bu vatanı bölmeye, parçalamaya yetmeyecek. Bizler şunun çok ciddi farkındayız. Gazze'de 3 aya yakındır masum yavruların kanlarını döken namussuzlarla, bizim askerlerimizi şehit eden eller aynı eller. Bu elleri Allah'ın izniyle biz kıracağız. Bu millet her türlü belanın hakkından gelmiştir, bunun da hakkından Allah'ın izniyle geleceğiz."

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Vatanın şehitlerin kanlarıyla kazanıldığını söyleyen Çakın, "Şehitlerimizin kanıyla kazanılmış bu memleketi bir avuç teröriste, terörist sevdalısına, PKK'ya, PKK diyemeyenlere teslim etmeyeceğiz. Bu toprakları bize vatan kılanlara hürmeten, bizler bu topraklardan hiçbir zaman ayrılmayacağız. Bu topraklardan bizleri çıkartmaya çalışanlara karşı da var gücümüzle kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeye hazırız." dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Yusuf Savuran tarafından dua edildi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız