İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2056 %0.06
55,3654 %-0.10
6.570,63 %-0.20
85.253,44 %-0.53
Muhalif. Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Bilgiç, Rusya Müslümanları Dini İdaresini ziyaret etti

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Bilgiç, Rusya Müslümanları Dini İdaresini ziyaret etti

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Bilgiç, Rusya Müslümanları Dini İdaresini ziyaret etti
Okunma Süresi: 2 dk

MOSKOVA (AA) Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin ile bir araya geldi.

Moskova Merkez Camisi'nde bulunan idare binasında yapılan görüşmede, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Ömer Faruk Savuran da hazır bulundu.

Bilgiç, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında kuvvetli bir diyalog olduğuna dikkati çekerek bu ilişkilerden de güç alarak TürkiyeRusya münasebetlerini daha da geliştirmeye çalışacaklarını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresinin de iyi ilişkilere sahip olduğunu hatırlatan Bilgiç, iki kurum arasındaki işbirliğinin ilerletilmesini istediklerini bildirdi.

Türkiye ve Rusya'nın Gazze konusunda yaklaşımının benzer olduğunu ifade eden Bilgiç, İsrail'in Gazze'deki zulmünün durdurulması için Türkiye'nin her türlü çabayı gösterdiğini ifade etti.

Moskova Merkez Camisi'nin açılışını geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in birlikte yaptığını anımsatan Bilgiç, "Bu cami Türkiye ve Rusya işbirliğinin güzel bir nişanesi oldu." dedi.

Bilgiç, daha sonra Moskova Merkez Camisi'nde incelemelerde bulundu.

Gaynuddin ise yaptığı konuşmada, caminin açılışına Erdoğan'ın gelmesinin ve desteğinin kendileri için önemine dikkati çekerek "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Müslümanları nezdinde her zaman büyük itibarı, hürmeti var." ifadelerini kullandı.

Uluslararası süreçlerde Putin ve Erdoğan'ın tutumlarının benzer olduğunu söyleyen Gaynuddin, "Her iki lider de Filistin’de yaşananlarla ilgili aynı tutumdalar. Putin'in milli değerler, dini değerler ve aile değerleri konusunda izlediği politika Türkiye'nin izlediği ve İslam aleminin izlediği politika ile aynı." ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortak projelerin devam ettiğini anlatan Gaynuddin, iki ülke arasındaki ilişkilerin pekiştirilmesi için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız