İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4229 %0.03
55,5615 %0.69
6.578,77 %0.89
81.044,00 %-3.01
Muhalif. Türkiye’de arama kurtarma çalışmalarına katılan Cezayir ekibi ödüllendirildi

Türkiye’de arama kurtarma çalışmalarına katılan Cezayir ekibi ödüllendirildi

Türkiye’nin Cezayir Büyükelçisi Göktaş ile Cezayir Arama Kurtarma ekiplerine onur nişanı takdim edilirken, ekiplerdeki tüm kişilere birer daire hediye edildi

Türkiye’de arama kurtarma çalışmalarına katılan Cezayir ekibi ödüllendirildi
Okunma Süresi: 3 dk

CEZAYİR (AA) Cezayir İçişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Mahinur Özdemir Göktaş'ın katılımıyla, Türkiye ve Suriye'deki deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Cezayirli ekipleri ödüllendirdi.

Cezayir Sivil Savunma Başkanlığı tarafından "Uluslararası Sivil Savunma Günü" münasebetiyle başkent Cezayir'de düzenlenen programa, İçişleri Bakanı İbrahim Murad, Başkent Valisi Muhammed Rabihi, Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Göktaş, Suriye diplomatik misyon temsilcisi ile çok sayıda yetkili katıldı.

Kur'anı Kerim tilaveti ve Cezayir milli marşıyla başlayan programda, deprem nedeniyle Türkiye ve Suriye'de hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Cezayir İçişleri Bakanı Murad, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ve Suriye'de arama kurtarma çalışmalarına katılan Cezayirli ekipleri tebrik ederek, ekiplerin bu çalışmalarla insanlık değerlerini yücelttiğini vurguladı.

Sivil savunmanın ülke, bölge ve uluslararası düzlemdeki rolünün önemine vurguda bulunan Murad, Cezayir devleti olarak bu yöndeki çalışmalarını daha da güçlendirerek sürdüreceklerini kaydetti.

Programda bir konuşma yapan Büyükelçi Göktaş da Bakan Murad'a ve Sivil Savunma Başkanlığına davetlerinden dolayı teşekkür etti.

Bakan Murad'a şahsı ve Türkiye adına da teşekkür ziyaretinde bulunduğunu hatırlatan Göktaş, Cezayir'in deprem nedeniyle Türkiye'ye yardım eli uzatan ülkelerin başında geldiğini belirtti.

Program sonunda Büyükelçi Göktaş'a onur nişanı verilirken, Türkiye ve Suriye'deki arama kurtarma çalışmalarına katılan ekip adına Sivil Savunma Başkanlığı yetkililerine onur nişanı, ekiplerdeki tüm kişilere de birer daire hediye edildi.

Cezayir, en tecrübeli ekibini Türkiye'ye gönderdi

Büyükelçi Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takdim edilen onur nişanının kendisini gururlandırdığını, Türkiye ve Suriye'de hayatını kaybedenler anısına yapılan saygı duruşu ve arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarının yer aldığı video gösterimiyle de duygulandığını dile getirdi.

Bu programın, Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun başta olmak üzere Cezayir devletine ve halkına bir kez daha teşekkür etmek için bir fırsat olduğunu belirten Göktaş, Cezayir ekibinin Türkiye'deki arama kurtarma çalışmalarını kahramanca gerçekleştirdiğini söyledi.

Göktaş, Cezayir'in bir kez daha zor zamanında Türkiye'nin yanında olduğuna dikkati çekerek, Cezayir'in en tecrübeli ekibini Türkiye'ye gönderdiğini ve bu tecrübe paylaşımının önemli olduğunu vurguladı.

Program, Büyükelçi Göktaş ile Bakan Murad ve diğer yetkililerin Türkiye ve Suriye’deki arama kurtarma çalışmalarına katılan Cezayir ekipleriyle hatıra fotoğrafı çektirmeleriyle son buldu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız