İstanbul
Az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0431 %0.04
55,6963 %0.16
6.568,31 %0.25
83.482,28 %0.17
Muhalif. Türk yemekleri Portekiz turizm sektörünün duayenlerine tanıtıldı

Türk yemekleri Portekiz turizm sektörünün duayenlerine tanıtıldı

Türk yemekleri Portekiz turizm sektörünün duayenlerine tanıtıldı
Okunma Süresi: 2 dk

LİZBON (AA) Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirasını tanıtmak amacıyla düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında, Portekiz'in başkenti Lizbon'da, Türk yemekleri turizm sektörünün duayenlerine tanıtıldı.

Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Haldun Koç'un ev sahipliğinde ve Türk Hava Yollarının işbirliğiyle büyükelçilik konutunda yapılan etkinliğe, 50'den fazla Portekizli turizm sektörü çalışanı, seyahat yazarı, gazeteci ve gastronomi uzmanı katıldı.

"Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Sağlıklı, Geleneksel, Atıksız" temalı etkinlikte konuşan Büyükelçi Koç, "Türkiye sahip olduğu kültürel, tarihi, doğa ve gastronomi kaynaklarıyla hem turistlere hem de turizm sektörü yatırımcılarına büyük fırsatlar sunuyor." dedi.

Portekiz turizm sektörünün önde gelen seyahat yazarı Francisco Moura da katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, "Bu zamana kadar 140 kadar ülkeyi dolaştım ve beni en çok etkileyen ülkelerden biri Türkiye oldu. Portekizlilere Türkiye'ye gitmelerini her zaman öneriyorum." ifadelerini kullandı.

Ege mutfağından yemeklerin sunulduğu etkinliğin ardından katılımcılara Türkiye'nin tanıtım videoları gösterilip, flüt sanatçısı Dilan Oğuz ve viyolonsel Burak Özkan tarafından Türk ve dünya klasiklerinden müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız