İstanbul
Kapalı
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4229 %0.04
55,5967 %0.78
6.597,54 %1.18
81.229,75 %-2.65
Muhalif. Trakya’dan depremzedelere yardım ve destekler sürüyor

Trakya’dan depremzedelere yardım ve destekler sürüyor

Kırklareli’nde hayırseverler depremzedelere 40 ton gıda ve sıvı yağ bağışladı

Trakya’dan depremzedelere yardım ve destekler sürüyor
Okunma Süresi: 2 dk

EDİRNE (AA) Trakya'dan deprem bölgesine yardım ve destekler devam ediyor.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyası kapsamında, Edirne'deki Mimar Sinan Spor Salonu ve Atatürk Kültür Merkezi'nde yardımlar toplanıyor.

Ayrıca bu noktalarda oluşturulan sosyal marketlerde kente gelen depremzedeler ihtiyaçlarını karşılıyor.

İl merkezi ve ilçelerde toplanan malzemeler, tasnif edilerek tırlarla bölgeye gönderiliyor.

Edirne'den deprem bölgesine giden Türk Kızılay gönüllüleri de çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş ve Hatay'da hizmet veren gönüllüler, Türk Kızılay depolarına gelen bağışları ayrıştırıyor, aşevinde yemek yapıyor, paketliyor ve depremzedelere ulaştırıyor.

Gönüllüler ayrıca, depremden etkilenen köylere gıda ve temel ihtiyaç sevkiyatına katılıyor, mobil mutfak aracında ikramda bulunuyor ve yemek dağıtımı yapıyor.

Kırklareli

Kırklareli'nde de Valilik öncülüğünde AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda deprem bölgesine yardımlar sürüyor.

Gençlik Merkezi, Kırklareli Belediyesi ve Kırklareli Üniversitesi'nde yardım kolileri toplanıp, tasnif edildikten sonra tırlarla deprem bölgesine ulaştırılıyor.

Afetzedelerin gıda ihtiyaçları için hayırseverlerce 30 ton pirinç, nohut, bulgur, mercimek ve fasulye ile 10 ton sıvı yağ bağışlandı.

Çuvallarla Gençlik Merkezi'ne getirilen bakliyatlar, gönüllülerce ikişer kilogramlık paketler haline getirildi. Yardım paketlerinin deprem bölgesinde dağıtımda kolaylık sağlanması amacıyla her bir üründen ikişer kilogramlık poşet ile 2 litre yağ kutulandı.

Bakliyatların yüklendiği kamyon, Kırklareli Valiliği önünde düzenlenen törenle Hatay'a gönderildi.

Törene, Vali Vekili Yusuf Güler, Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer ile kurum müdürleri katıldı.

Müftü Vekili Ramazan Özdemir'in okuduğu duanın ardından kamyon deprem bölgesine uğurlandı.

Tekirdağ

Tekirdağ'da ise AFAD'ın deposunda toplanan yardım malzemeleri, tasnif edilerek tırlarla deprem bölgesine gönderiliyor.

Kente gelen depremzedeler de yardım noktalarında oluşturulan sosyal marketten ihtiyaçlarını temin ediyor.

Ayrıca Marmaraereğlisi Belediyesince başlatılan "oyuncak kampanyası" kapsamında toplanan oyuncaklar Kahramanmaraş Elbistan’daki çocuklara ulaştırıldı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız