İstanbul
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4241 %0.04
55,5533 %0.70
6.613,50 %1.43
80.613,02 %-2.78
Muhalif. Trakya’daki camilerde depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Trakya’daki camilerde depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Trakya’daki camilerde depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Okunma Süresi: 2 dk

EDİRNE (AA) Trakya'daki camilerde "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Edirne'de, Selimiye, Üç Şerefeli ve Eski Cami başta olmak üzere kentteki camilerde cuma namazında depremzedeler için dua edildi.

Camilerdeki hutbelerde milletçe büyük bir felaket yaşandığı belirtildi.

Zor günlerin birlik ve beraberlikle aşılacağı ifade edilen hutbede, "Alicenap milletimiz başta olmak üzere duyarlılık gösteren ülkelerin, depremin ilk anından itibaren maddi manevi imkanlarını seferber etmesi her türlü takdire şayandır. İnanıyoruz ki aynı iman ve ruha sahip olduğumuz müddetçe aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Rahmet ve mağfiretin bizleri kuşattığı bu kutlu gecede, dualarımız sadece dillerimizde kalmasın." denildi.

Deprem bölgelerinden gelenlere yardımcı olunması da istendi.

Cuma namazının ardından depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Namaz çıkışı vatandaşlar Türkiye Diyanet Vakfınca düzenlenen yardım kampanyasına destekte bulundu.

Kırklareli ve Tekirdağ

Kırklareli'nde de Hızırbey Camisi olmak üzere kentteki tüm camilerde afetzedeler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özdemir, Hızırbey Camisi'ndeki vaazında, depremde hayatını kaybeden afetzedelere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Hiçbir milletin, devletin böyle acılar yaşamaması için dua ettiklerini ifade eden Özdemir, afetin yaralarının da el birliği ile sarılacağına inandığını kaydetti.

Cuma hutbesi ve namazın ardından camilerde saf tutan vatandaşlar, hayatını kaybeden vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Tekirdağ da Rüstempaşa Camisi olmak üzere kentteki camilerde gıyabi cenaze namazı eda edildi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız