İstanbul
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5342 %0.10
55,6686 %-0.01
6.639,65 %0.07
82.278,01 %1.24
Muhalif. Trakya gümrük kapılarında geçen yıl değeri 356 milyon lirayı aşan kaçak eşya ele geçirildi

Trakya gümrük kapılarında geçen yıl değeri 356 milyon lirayı aşan kaçak eşya ele geçirildi

Trakya gümrük kapılarında geçen yıl değeri 356 milyon lirayı aşan kaçak eşya ele geçirildi
Okunma Süresi: 2 dk

EDİRNE (AA) Trakya'daki gümrük kapılarında geçen yıl yapılan kaçakçılıkla mücadele çalışmalarında 276 olayda 356 milyon 221 bin 786 liralık ticari eşya ele geçirildi.

Edirne'de, Dünya Gümrük Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık açıklamalarda bulundu. Kınık, Dünya Gümrük Günü'nün bu yıl "Gelecek nesli yetiştirmek, gümrüklerde bilgi paylaşımını ve profesyonel gururu teşvik etmek" temasıyla kutlandığını söyledi.

Kınık, Trakya'daki sınır kapılarında insan kaynağı ve teknolojik imkanları geliştirerek mümkün olan en güvenli ve en hızlı seviyede hizmet vermek için çalıştıklarını ifade etti.

Ticaret Bakanlığı Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Edirne'deki Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala ve Pazarkule ile Kırklareli'ndeki Dereköy gümrük kapılarının hareketli bir yılı geride bıraktığını belirten Kınık, şöyle konuştu:

"Bölge müdürlüğümüze bağlı idarelerimizde 2022 yılında 1 milyon 638 bin 356 tır aracı, 3 milyon 336 bin 291 yolcu aracı ve 13 milyon 692 bin 627 yolcunun gümrük araçlarına işlem gerçekleştirilmiştir. Önceki yıllara göre işlem gören tır sayısında yüzde 15, araç sayısında yüzde 69, yolcu sayısında yüzde 71 artış olmuştur."

Kınık, gümrük kapılarında çalışan personelin fedakarca görev yaptığını vurguladı.

Kaçakçılıkla yoğun bir mücadele yapıldığını dile getiren Kınık, şunları kaydetti:

"2022 yılında 276 olayda 356 milyon 221 bin 786 liralık ticari eşya, 48 olayda 527 milyon 819 bin 253 liralık uyuşturucu olmak üzere toplam 884 milyon 41 bin 40 liralık yakalama yapılmıştır. Yaptığınız gayret ve fedakarca çalışmalarla gümrük kapılarımızı dünya standartlarının üstüne taşıyan sizlerin ve tüm gümrük camiasının Dünya Gümrük Günü'nü tebrik ediyorum. İktisadi sınırlarımızı korumak için fedakarca görev yapan tüm gümrük personelimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum."

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız