İstanbul
Az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2066 %0.06
55,4114 %-0.02
6.594,04 %0.16
85.588,00 %-0.32
Muhalif. Trabzon’da ”Bağımsız Filistin için Kıyamdayız” yürüyüşü gerçekleştirildi

Trabzon’da ”Bağımsız Filistin için Kıyamdayız” yürüyüşü gerçekleştirildi

Trabzon’da ”Bağımsız Filistin için Kıyamdayız” yürüyüşü gerçekleştirildi
Okunma Süresi: 3 dk

TRABZON (AA) Trabzon'da, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto amacıyla "Bağımsız Filistin için Kıyamdayız" yürüyüşü düzenlendi.

Karadeniz Teknik, Trabzon ve Avrasya üniversitelerince organize edilen yürüyüş için Kahramanmaraş Caddesi'nde bir araya gelen grup, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'na kadar yürüdü.

Türk ve Filistin bayrakları ile "Gazze'de soykırım var", "Özgür Filistin" ve "Filistin halkı yalnız değildir" yazılı dövizler taşıyan grup, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'de başlattığı, Filistin'in özellikle Gazze Şeridi'ni zaman, mekan ve insan ayrımı yapmaksızın masum halkı hedef alan ve her geçen gün şiddetlenerek vahşi bir soykırıma dönüşen saldırılarının, herkesin vicdanında derin yaralar açtığını söyledi.

Çuvalcı, İsrail'in neredeyse bir asırdır Filistin halkına ölüm, zulüm ve işkence yaptığını belirterek, "Buna rağmen sözde insan hakları savunuculuğu konusunda mangalda kül bırakmayan ülke ve kuruluşların neredeyse tamamı, maalesef bu soykırıma ya destek olmuş veya kayıtsız kalmış, üç aya yaklaşan bu hukuk, ahlak ve vicdan dışı saldırıları yapan İsrail'e ve ona destek verenlere değişik eylemlerle karşı koymak, her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olan yine bizlere düşmüştür." dedi.

Akademisyenlerin, İsrail'in Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırı ve muameleleri karşısında sessiz kalmayacağını, bunun insani ve vicdani değer ile sorumluluklarının bir gereği olduğunu ifade eden Çuvalcı, şunları kaydetti:

"Katliama dönüşen İsrail vahşetini şiddetle lanetliyor, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kardeş Filistin halkının yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Akademik camianın birer mensubu olarak bu katliama kayıtsız kalmayıp ortak hareket etmek gerektiği bilinci ve inancıyla Gazze ve Filistin'e yönelik menfur saldırıların hemen sonlandırılarak bölgede kalıcı barışın sağlanması ve bu amaçla Birleşmiş Milletler kararları uyarınca 1967 sınırlarında, başkenti Kudüs olan özgür bir Filistin Devleti'nin kurulması için uluslararası camiayı ortak çaba göstermeye davet ediyoruz."

Çuvalcı, Filistin'in haklı davası uğruna şehit olanlara rahmet, yakınlarına ve tüm Filistin halkına sabır ve başsağlığı, yaralılara da şifa diledi.

Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu'nun basın açıklamasını Arapça okumasının ardından, İl Müftüsü Selami Aydın dua etti.

Yürüyüşe, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, akademisyenler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlarda katıldı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız