İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2051 %0.06
55,3507 %-0.14
6.554,95 %-0.44
84.159,25 %-1.53
Muhalif. Tiflis’te AB’nin Gürcistan’a adaylık statüsü vermesi kutlanıyor

Tiflis’te AB’nin Gürcistan’a adaylık statüsü vermesi kutlanıyor

Tiflis’te AB’nin Gürcistan’a adaylık statüsü vermesi kutlanıyor
Okunma Süresi: 2 dk

TİFLİS (AA) Avrupa Birliğinin (AB) Gürcistan'a adaylık statüsü verme kararı, başkent Tiflis'te çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Tiflis merkezinde toplanan binlerce kişi, karar sonrası düzenlenen kutlama programına katıldı.

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Gürcistan ve AB bayraklarıyla süslenmiş Özgürlük Meydanı'ndaki programda vatandaşlara hitap etti.

AB'nin kararının tarihi bir karar olduğunu söyleyen Garibaşvili, "Bu tarihi zafer, yenilmez, kırılmaz, gururlu ve özgürlük tutkunu Gürcü halkımızındır." dedi.

Garibaşvili, ülkesinin AB ile entegrasyonu süreci kapsamında hükümet olarak etkili çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Başbakan Garibaşvili, AB'nin Gürcistan'a verdiği aday statüsü için halkın ve hükümetin ortak bir şekilde mücadele verdiğini belirterek, "Evet, tek ayak üzerinde durmadık, diz çökmedik ama dimdik durduk ve bu zaferi onurlu bir şekilde kazandık." dedi.

Ülkesinin toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması ve AB ile entegrasyonu yolunda yoğun çaba sarf etmeyi sürdüreceklerini dile getiren Garibaşvili, "Biz daha da büyük bir zafere hazırlanmalıyız. Tanrı'nın izniyle ülkemizi birleştirip bu topraklarda yaşayan her Gürcü'nün, her vatandaşın birleşik, güçlü bir Avrupa devletinde yaşama hayalini gerçekleştirmeliyiz." diye konuştu.

Tiflis merkezinde yer alan Özgürlük Meydanı'ndaki kutlama etkinlikleri geç saatlere kadar sürecek.

Başkent Tiflis'in yanı sıra diğer şehirler, kasabalar ve yerleşim yerleri de Gürcistan ve AB bayraklarıyla süslendi.

AB'den, Gürcistan, Ukrayna ve Moldova kararı

AB, dün Gürcistan'a adaylık statüsü verirken, Ukrayna ve Moldova ile de katılım müzakerelerini başlatma kararı almıştı.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız