İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5341 %0.11
55,8461 %0.36
6.660,09 %0.38
82.276,00 %1.59
Muhalif. TBMM Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu ilk ziyaretini İstanbul’a yapacak

TBMM Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu ilk ziyaretini İstanbul’a yapacak

TBMM Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu ilk ziyaretini İstanbul’a yapacak
Okunma Süresi: 2 dk

TBMM (AA) TBMM Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu, 6 yaşındaki bir kız çocuğun "evlilik" adı altında cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin incelemelerde bulunmak üzere ilk ziyaretini İstanbul'a gerçekleştirecek.

6 yaşındaki bir kız çocuğunun "evlilik" adı altında cinsel istismara maruz bırakılması olayının araştırılarak benzer olayların yaşanmaması ve her türlü çocuk istismarının önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu başkanlığında toplandı.

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, çocuk mahkemelerinden bir hakimin de komisyonda çalışacak uzmanlar arasında yer almasını istedi.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, hastanelerde çocukların doğru dürüst muayene olamadığını, psikiyatri servislerinde de aynı durumun yaşandığını söyledi. Kasap, okullarda PDR alanında uzman eğitmenlerin yetersiz olduğunu ileri sürdü.

Komisyon Başkanı Aydoğdu, çocuk konusunun, çok hassas, devleti ve toplumun geleceğini ilgilendiren kapsamlı bir konu olduğuna işaret etti.

Aydoğdu, 6 yaşındaki bir kız çocuğun "evlilik" adı altında cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin incelemelerde bulunmak üzere ilk ziyaretlerini İstanbul'a yapacaklarını söyledi.

Toplantıda komisyonun çalışma takvimi, çalışma usulleri, komisyona davet edilecek kurum ve kuruluşlar da ele alındı.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız