İstanbul
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1791 %0.08
55,4009 %-0.02
6.542,72 %-0.76
84.908,47 %-2.27
Muhalif. Suriye’de yerinden edilen siviller bir bayramı daha evlerinden uzakta karşıladı

Suriye’de yerinden edilen siviller bir bayramı daha evlerinden uzakta karşıladı

Zorla yerinden edilen Cuma Eid: ”Bayramlarda insanlar sevdikleri, aileleri, arkadaşlarıyla bayramlaşır ancak şimdi herkes farklı bir yere göç etti” ⁠Halid Yusuf: ⁠”En kısa zamanda evlerimize dönme ümidiyle yaşıyoruz. İnşallah Kurban Bayramı’nı köyümüzde geçiririz”

Suriye’de yerinden edilen siviller bir bayramı daha evlerinden uzakta karşıladı
Okunma Süresi: 2 dk

İDLİB (AA) Suriye’deki Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarıyla yerinden ettiği siviller, bir Ramazan Bayramı'nı daha evlerinden uzakta karşıladı.

Beşşar Esed rejimi ve destekçisi Rusya ile İran destekli grupların saldırıları sonucu Suriye'nin farklı illerinden kaçan sivillere İdlib kenti ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Sabahın erken saatlerinde camilere akın eden halk, okunan hutbeden sonra mezarlıklara giderek Esed rejiminin saldırılarında ölen yakınları için Kur'anı Kerim okuyarak dua etti.

Zorla yerinden edilen sivillerden Cuma Eid, AA muhabirine, bayramın sevincini yaşadıklarını ancak sevdiklerinden uzak kalmanın burukluğunu hissettiklerini söyledi.

Eid, "Bayramlarda insanlar sevdikleri, aileleri, arkadaşlarıyla bayramlaşır ancak şimdi herkes farklı bir yere göç etti. Bayramda insanlar, komşuları, sevdikleriyle olur ama bugün herkes birbirinden uzakta veya saldırılarda hayatını kaybetti." ifadesini kullandı.

Esed rejiminin saldırıları nedeniyle İdlib'in güney kırsalından göç eden Eid, "Allah herkesi esenliğe kavuştursun. Gelecek bayram evimize dönmeyi nasip etsin. O zaman çifte bayram yaşarız.” dedi.

"Zorla yerinden edilen komşularımızı, arkadaşlarımızı, yakınlarımızı özledik"

Çadırda yaşayan insanların bayram sevinci yaşadığını anlatan Halid Yusuf da ramazanda ibadetlerini yaparak güzel bir ay geçirdiklerini söyledi. Her şeye rağmen sabredeceklerini belirten Yusuf, "En kısa zamanda evlerimize dönme ümidiyle yaşıyoruz. İnşallah Kurban Bayramı'nı köyümüzde geçiririz." ifadesini kullandı.

Yusuf, saldırılarda ölen yakınlarını özlediğini vurgulayarak, "Zorla yerinden edilen komşularımızı, arkadaşlarımızı, yakınlarımızı özledik. Bayramın sevincini yaşıyoruz ama mutlu değiliz." diye konuştu.

Bayram namazını komşularıyla "Tıh" adlı çadır kampındaki mescitte kıldığını belirten Abdüsselam elYusuf da çocukları tebessüm ettirmelerinin tek amaçları olduğunu ifade etti. Yusuf, Suriye ve Gazze halkı için adaletin sağlanmasını, gelecek bayramı da sevdiklerimizle köyümüzde geçirmeyi istiyoruz ." dedi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız