İstanbul
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0262 %0.06
55,6857 %0.14
6.608,95 %0.34
83.016,03 %-1.16
Muhalif. Sudanlı çocuklar TDV’nin dağıttığı balon ve şekerlerle sevindi

Sudanlı çocuklar TDV’nin dağıttığı balon ve şekerlerle sevindi

Sudanlı çocuklar TDV’nin dağıttığı balon ve şekerlerle sevindi
Okunma Süresi: 1 dk

ATBARA (AA) Sudan'da kısıtlı imkanlarla yaşam mücadelesi veren ailelerin çocukları, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından dağıtılan balon ve şekerlerle mutlu oldu.

2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu dolayısıyla bölgede yardım çalışmalarında bulunan TDV, Atbara şehrine bağlı köylerde yaklaşık 2 bin çocuğa şeker ve balon dağıttı.

TDV Sudan ekip sorumlusu Ahmet Hilal, AA muhabirine, çocukların yüzlerini güldürmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bölgeye kurban kesmek için geldiklerini belirten Hilal, bölgede yaşamın oldukça zor olduğunu, köylerde yaşayan çocukların bir şeker ve balonla bile mutlu olduklarına şahitlik ettiklerini anlattı.

Bölgede kurban kesimi ve dağıtımını tamamladıklarını dile getiren Hilal, "Çocukların yüzlerindeki tebessümü gördükçe daha çok mutlu oluyoruz. Biraz olsun kalplerinde yer edindiysek, en büyük mutluluk budur bizler için. Bölgede yardım çalışmalarına da devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız