İstanbul
Az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1791 %0.08
55,4009 %-0.02
6.542,72 %-0.76
85.428,01 %0.75
Muhalif. Sırbistan’daki Türkçe kurslarına katılanlara sertifikaları verildi

Sırbistan’daki Türkçe kurslarına katılanlara sertifikaları verildi

Sırbistan’daki Türkçe kurslarına katılanlara sertifikaları verildi
Okunma Süresi: 2 dk

BELGRAD (AA) Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Türkçe kurslarına katılan üniversite öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği tarafından düzenlenen A1 ve A2 seviyesi Türkçe kurslarına katılan Belgrad Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencilerine sertifikaları verildi.

Öğrenciler, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği binasında Büyükelçi Hami Aksoy tarafından misafir edildi.

Aksoy, burada yaptığı konuşmada, Sırbistan'da özellikle gençler nezdinde Türkçe'ye büyük ilgi olduğunu söyledi.

Yunus Emre Enstitüsü'nün (YEE) açtığı Türkçe kurslarında bugüne kadar 4 binden fazla öğrencinin eğitim aldığını aktaran Büyükelçi Aksoy, "Belgrad Üniversitesi'nde Türkoloji Bölümü var. Ayrıca Yeni Pazar'da Türkçe derslerimiz devam ediyor, Türkiye'den okutmanlar geliyor, inanılmaz bir yoğunlukta Türkçe dersi verdiğimizi söyleyebilirim." dedi.

Hami Aksoy, Türkiye Maarif Vakfı'nın Sırbistan'da yeni bir okul aldığını ve Türkçe'yi kendi okullarında seçmeli ders olarak okutmak için girişimde bulunduğunu dile getirerek, kendilerinin de süreci takip ettiklerini belirtti.

Türk dizilerinin Sırbistan'da çok fazla izlendiğini ve bunun da Türkçe'ye olan ilgiyi yükselttiğini kaydeden Aksoy, "Her evde Türkçe diziler izleniyor, artık bunlar Türkiye'nin yumuşak gücü olmuş vaziyette. Sadece Balkan coğrafyasında değil Güney Amerika'da, Asya'da, Afrika'da, Orta Doğu'da çok yoğun bir şekilde izleniyor. Sanırım dizi ihracatında da ikinci sıradayız ve tabi bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Belgrad Eğitim Müşaviri Yunus Yıldırım'ın da hazır bulunduğu törende, sertifika dağıtımının ardından, katılanlara Türk tatlıları da ikram edildi.

Öte yandan Kragujevac Üniversitesi ve Niş Üniversitesi'nde de A1 ve A2 seviyesinde Türkçe kurslarını tamamlayan öğrenciler için yarın ve 8 Mart'ta sertifika töreni düzenlenecek.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız