İstanbul
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4247 %0.04
55,5195 %0.64
6.598,53 %1.20
82.370,62 %0.80
Muhalif. Saatlerin 04.17’de durduğu Adıyaman’da yaraların sarılması için imkanlar seferber ediliyor

Saatlerin 04.17’de durduğu Adıyaman’da yaraların sarılması için imkanlar seferber ediliyor

Depremin yıkıma neden olduğu kentte arama kurtarma ekipleri enkaz altındaki herkese ulaşabilmek için mücadele ediyor, sivil toplum kuruluşları da gönderilen yardımları en ücra köye ulaştırmaya çalışıyor Yıkılan evden son anda kurtulan Mehmet Sait Taştan: ”Tekbir getirerek evden çıktık ve uzaklaştık, sonra ev yıkıldı. Kıyamet gibiydi. Her yerde enkaz vardı. Hiç bir şey yapamadık, o an çaresiz kaldık. Allah devletimizden razı olsun, yardımlar ve ekipler geldi”

Saatlerin 04.17’de durduğu Adıyaman’da yaraların sarılması için imkanlar seferber ediliyor
Okunma Süresi: 3 dk

ADIYAMAN (AA) MESUT VAROL/ÖZKAN BİLGİN Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle yıkımın yaşandığı Adıyaman'da, bir taraftan enkaz altındakilere ulaşılması için ekipler mücadele ediyor, bir taraftan da yaraların sarılması için imkanlar seferber ediliyor.

Depremin hasara yol açtığı binalarda tespit çalışması yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin, vatandaşları hasarlı evlere girmemeleri konusunda uyardığı kentte, ülkenin dört bir yanından bölgeye gönderilen belediye ve kamu kurumlarının araçlarıyla da enkazlar kaldırılıyor.

Kentin en işlek noktalarından Atatürk Bulvarı'ndaki saat kulesinin depremin meydana geldiği 04.17'de durduğu Adıyaman'da, AFAD, Kızılay ve jandarma ekipleri depremzedeleri kurulan çadır kentlere yerleştirerek temel ihtiyaçlarını karşılıyor, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevlileri de hem çadır kentlerde hem de diğer bölgelerde depremden etkilenenlere psikososyal destek veriyor.

Sağlık Bakanlığınca oluşturulan sahra hastanelerinde ise yaralı ve hastalara sağlık hizmeti veriliyor, eczanelerde tıbbi ihtiyaçları gideriliyor.

Birçok ilden gelen gönüllüler, hayırseverler ve yardım kuruluşlarının temsilcileri, depremzede ve arama kurtarma çalışması yürüten ekiplere ikramlarda bulunuyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, Kızılay, Deniz Feneri, Türkiye Diyanet Vakfı, İlim ve İrfan Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti ve Beşir Derneği'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda yardım kuruluşu, kırsal mahallelerdeki depremzedelere yardım ulaştırıyor.

Depremin ilk günlerinde oluşan hasar nedeniyle suların kesildiği kentte, Devlet ve Su İşleri ile Adıyaman Belediyesi ekiplerince sürdürülen çalışmalarla kentin geneline yeniden su verildi. Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri de hasarın oluştuğu yolların büyük bir kısmını onardı.

"Devletimizin desteğiyle yaralarımızı saracağız"

Depremde yıkılan evden son anda kurtulan Mehmet Sait Taştan, AA muhabirine, yaşadıkları o anı unutamadıklarını söyledi.

Şehrin enkaz yığınına dönüştüğünü belirten Taştan, "O an şok yaşadık. Ne yapacağımızı bilmedik. Herkes bağırıyordu. Sarsıntı bitmedi, sürekli sallandık. Tekbir getirerek evden çıktık ve uzaklaştık, sonra ev yıkıldı. Kıyamet gibiydi. Her yerde enkaz vardı. Hiçbir şey yapamadık, o an çaresiz kaldık. Allah devletimizden razı olsun, yardımlar ve ekipler geldi. Deprem olduğu anda saat kulesindeki saat durdu. O an memleketimizin simgesi oldu, unutmak mümkün olmayacak." diye konuştu.

Oktay Doğan da "Çok zor günler yaşıyoruz. Bir an önce eski günlere kavuşmak istiyoruz. 12 yakınımı kaybettim. Her yer yıkıldı. İnşallah devletimizin desteğiyle yaralarımızı saracağız." dedi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız