İstanbul
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4229 %0.04
55,5876 %0.75
6.625,30 %1.61
82.356,11 %0.68
Muhalif. Rusya’da, depremde ölenler için Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliğine çiçek bırakıldı

Rusya’da, depremde ölenler için Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliğine çiçek bırakıldı

Rusya’da, depremde ölenler için Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliğine çiçek bırakıldı
Okunma Süresi: 2 dk

MOSKOVA (AA) Rusya'da, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenler için Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliğine çiçek bırakıldı.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliğine gelen başkent sakinleri, depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına büyükelçilik binasına çiçek bırakarak dua etti.

Aralarında Türk, Rus, Azerbaycan Türkü ve Ahıska Türklerinin de bulunduğu vatandaşlar, Türk halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını belirtti.

"Türk halkının sabırlı olmasını diliyorum"

Rusya Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Başkanı Cavid Aliyev, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk halkına başsağlığı dileyerek "Türkiye'miz büyük bir devlet, milletimiz ve liderimiz de büyüktür. İnşallah, Türkiye bunu da atlatacak. Türk halkının sabırlı olmasını diliyorum. Türkiye, bu tür felaketleri çok kez atlattı ve ayakta kalabildi." dedi.

Türkiye için yardım toplamaya başladıklarını dile getiren Aliyev, "Türk Devleti yurt dışında bulunan soydaşlarına her zaman yardım elini uzatan bir devlet. Biz de seferber olup para ve diğer eşyalar toplamaya başladık ve Türkiye'ye göndereceğiz. 34 gün içinde yardımlarımızı ulaştırmayı planlıyoruz." diye konuştu.

"Birlikte zorlukların üstesinden gelebiliriz"

Ahıska Türklerinden Şahvelet Ahmetoğlu da kendilerinin Türkiye'nin bir parçası olduğunu belirterek, "Ahıska Türkleri olarak her zaman Türkiye'nin yardımını hissettik. Bugün beraber olmalıyız, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında el tutup bu felaketten kendimizi kurtarmalıyız." dedi.

Türk halkına sabır ve güç dileyen Ahmetoğlu, "Ancak birlikte zorlukların üstesinden gelebiliriz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız