İstanbul
Az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1791 %0.08
55,4009 %-0.02
6.542,72 %-0.76
84.908,47 %-2.27
Muhalif. Pakistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda iftar verildi

Pakistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda iftar verildi

Pakistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda iftar verildi
Okunma Süresi: 1 dk

İSTANBUL (AA) Pakistan'ın Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Başkonsolosluğu'nda iftar programı düzenlendi.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd ve İstanbul Başkonsolosu Numan Aslam ile Ak Parti İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan, Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ve farklı ülkelerin İstanbul'daki diplomatik temsilcileri iftar programına katıldı.

Davetlilere iftarda Pakistan'ın yöresel yemekleri ikram edildi, ardından Pakistan'ın İstanbul Başkonsolosu Aslam, bir selamlama konuşması yaparak tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Aslam'ın ardından konuşan Ak Parti İstanbul Milletvekili Ercan, "Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkiler köklü bir geçmişe dayanmakta, sağlam temeller üzerine inşa edilmekte, her alanda sürekli gelişen ve güçlenen bir dostluk ve kardeşlik oluşturmaktadır." dedi.

Asrın felaketi olarak nitelenen 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından Pakistan'ın arama kurtarma ekipleri, tıbbi malzeme ve acil yardım gönderdiğini hatırlatan Ercan, bu dayanışma ve desteğin unutulmayacağını söyledi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız