İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2047 %0.06
55,3484 %-0.17
6.554,60 %-0.44
83.987,09 %-1.80
Muhalif. Pakistan’da Türkçe eğitimi alan öğrencilerden Filistin halkına yardım

Pakistan’da Türkçe eğitimi alan öğrencilerden Filistin halkına yardım

Pakistan’da Türkçe eğitimi alan öğrencilerden Filistin halkına yardım
Okunma Süresi: 2 dk

İSLAMABAD (AA) Pakistan'da Allame İkbal Açıköğretim Üniversitesinde Türkçe eğitimi alan öğrenciler, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde ve Batı Şeria'daki saldırıları sebebiyle zor günler geçiren Filistin halkına, Türk Kızılay aracılığıyla destek oldu.

Başkent İslamabad'daki Allame İkbal Açıköğretim Üniversitesi kampüsünde düzenlenen törene, üniversitenin Uluslararası İşbirliği Direktörü Zahid Macid, Türkiye’nin İslamabad Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Mehmet Toyran, Türk Kızılay Pakistan Delegasyon Başkanı Ergest Limka, üniversitede Türkçe eğitimi veren Dr. Öğretim Üyesi Raşit Çolak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Macid, burada yaptığı açıklamada, Türk halkının Filistin halkına karşı hissettiği benzer duyguları Pakistanlıların da hissettiğini vurgulayarak, "Filistinliler sadece kendileri değil tüm İslam ümmeti için savaşıyor. Biz de en azından küçük de olsa finansal katkıda bulunduk." dedi.

Türkiye’nin İslamabad Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Toyran ise Türkçe eğitimi alan öğrencilerin Türk Kızılay aracılığıyla Filistin halkına destek olmalarından memnuniyet duyduğunu belirterek, Türkiye'nin Filistin'de devam eden zulmün karşısında olduğunun altını çizdi.

"Türkiye her zaman mazlumların yanında ve zulmün de karşısındadır"

Allame İkbal Açıköğretim Üniversitesinde Türkçe eğitimi veren Öğretim Üyesi Raşit Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Biz sadece Türkçe öğretmiyoruz. Devletimizi temsil ediyoruz. Türkiye, her zaman mazlumların yanında ve zulmün de karşısındadır." dedi.

Çolak, Türkçe eğitimi vermek için gittikleri ülkelerde çeşitli faaliyetlerle Türkiye'nin zalimlerin karşısında ve mazlumlara destek olan yönünü dünyanın diğer coğrafyalarındaki insanlara aktardıklarına dikkati çekerek, "Filistin'de soykırım uygulanıyor. Müslümanlar olarak, Türkiye olarak buna sessiz kalmıyoruz. Biz de karınca kararınca bir miktar para toplayıp Türk Kızılaya teslim ettik." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin ve Pakistanlıların, Filistin'in yanında olduğunu göstermek istediklerine işaret eden Çolak, "Her zaman zalimin karşısında olacağımızı bildirmek istedik." dedi.

"Filistin’i destekliyoruz"

Pakistanlı öğrencilerden Muhammed Hanif, Türkçe yaptığı açıklamada, "Hakikatin yanındayız. Gerçeğin yanındayız. Filistin’i destekliyoruz. Her zaman Filistin’i destekleyeceğiz." ifadesini kullandı.

Bir diğer öğrenci Farid Barohi ise İsrail'in zulmüne uğrayan Filistin halkı için bir araya geldiklerini belirterek, Müslümanlar olarak Filistin halkını az çok demeden desteklemenin önemli olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız