İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5321 %0.11
55,7361 %0.16
6.638,36 %0.05
82.042,01 %1.89
Muhalif. Osmaniye’nin kız ragbi takımı, adını Türkiye şampiyonluğuyla duyurmak istiyor

Osmaniye’nin kız ragbi takımı, adını Türkiye şampiyonluğuyla duyurmak istiyor

Samet Aybaba Spor Lisesi Müdürü Aylin Başlamışlı: ”Çocukların altyapıları sağlam, okuldaki derslerde kondisyona yönelik çalışmalar da yapıyorlar. Başarılı olacağımıza inanıyorum”

Osmaniye’nin kız ragbi takımı, adını Türkiye şampiyonluğuyla duyurmak istiyor
Okunma Süresi: 2 dk

OSMANİYE (AA) MUZAFFER ÇAĞLIYANER Osmaniye'de Samet Aybaba Spor Lisesinde kurulan ragbi takımına gönül veren 14 kız öğrenci, Okul Sporları Gençler Ragbi Türkiye Şampiyonası'nda birinci olarak hem tanınmayı hem de milli takımın kapısını aralamayı hedefliyor.

Okul müdürü Aylin Başlamışlı öncülüğünde 2 ay önce oluşturulan kentin ilk ragbi takımına, 9. ve 10. sınıfta farklı spor branşlarında eğitim gören 14 kız öğrenci katıldı.

Sporcular, antrenör Ahmet Akdoğan yönetiminde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün atletizm sahasında antrenmanlara başladı.

Hazırlık karşılaşmalarında başarılı sonuçlar alan takım, 24 Nisan'da Diyarbakır'da düzenlenecek Okul Sporları Gençler Ragbi Türkiye Şampiyonası'na odaklandı.


"Takım olarak çok iddialıyız"


Başlamışlı, AA muhabirine, şampiyonada birincilik hedefiyle haftada iki idman yaptıklarını söyledi.

Kız öğrencilerin ragbiyi kısa zamanda sevdiğini dile getiren Başlamışlı, "Spor bizim de çocuklarımızın da hoşuna gitti, keyif alarak oynuyorlar. Kısa sürede başarıya ulaşabileceklerinin farkındalar." diye konuştu.

Başlamışlı, Türkiye şampiyonu olarak adlarını duyurmayı istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Sporcular 2 ay gibi kısa bir sürede güzel ilerleme kaydetti. Takım olarak çok iddialıyız. Okul sporları bünyesindeki Türkiye Şampiyonası'na katılacağız. Şampiyonada geçen yıl 20 takım vardı ancak bu sene 40'ı bulacak. Bu takımlar arasında derece almayı düşünüyoruz. Çocukların altyapıları sağlam, okuldaki derslerde kondisyona yönelik çalışmalar da yapıyorlar. Başarılı olacağımıza inanıyorum."

Ragbinin sert bir spor olmasına rağmen kızların da başarılı olduğunu vurgulayan Başlamışlı, "Bu alanda fazla kız takımı olmaması bizim için avantaj. İlerlemesi ve başarı kazanması bizler için daha kolay olacaktır." ifadelerini kullandı.


Takım şampiyonluğu, oyuncular milli takımı hedefliyor


Oyunculardan 14 yaşındaki Sude Nur, sporda ilerlemeyi istediğini, en büyük hedefinin milli takım forması giymek olduğunu anlattı.

Fidan İlçi (15) ise şampiyon olacaklarına inandıklarını belirterek, "Antrenmanlarımız çok iyi geçiyor. Zamanla ileri seviyeye ulaşacağımıza inanıyorum. Takım olarak Türkiye şampiyonluğunu hedefliyoruz. Bireysel hedefim ise milli takıma girebilmek." diye konuştu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız