İstanbul'da 14 Ekim tarihinde etkisini gösteren şiddetli sağanak yağış, şehrin birçok noktasında olduğu gibi Eyüpsultan ilçesinde de yaşamı olumsuz etkiledi. Yağışın ardından cadde ve sokaklarda biriken çamur ve atıkların temizlenmesi amacıyla belediye ekipleri tarafından kapsamlı bir çalışma başlatıldı.
Çamur ve atıklar temizleniyor
Yağışın etkisini yitirmesiyle birlikte harekete geçen belediye ekipleri, su baskınlarının yaşandığı bölgelerde biriken çamur ve molozları iş makineleri yardımıyla tahliye ediyor. Özellikle ulaşımın aksamaması için kritik noktalara odaklanan ekipler, cadde ve sokakların yeniden kullanıma uygun hale getirilmesi için yoğun çaba sarf ediyor.
Mazgallar kontrol altında
Yürütülen temizlik faaliyetleri kapsamında tıkanma riski taşıyan mazgallar tek tek kontrol edilerek açılıyor. Yağış nedeniyle kapanan veya kullanılamaz hale gelen alanlarda da detaylı bir çalışma yürüten ekipler, bölgedeki hayatın en kısa sürede normale dönmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.