İstanbul
Kapalı
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4265 %0.04
55,5916 %0.77
6.602,93 %1.26
81.354,01 %-2.53
Muhalif. Nijerya’da seçim için hazırlıklar tamam

Nijerya’da seçim için hazırlıklar tamam

Nijerya’da seçim için hazırlıklar tamam
Okunma Süresi: 1 dk

ABUJA (AA) Nijerya'da Bağımsız Ulusal Seçim Komisyonu Başkanı Mahmood Yakubu, yarınki seçimler için tüm hazırlıkların tamamlandığını, seçimin ertelenmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Yakubu, ülkede yarın yapılacak Devlet Başkanlığı, Senato ve Temsilciler Meclisi seçimlerine ilişkin başkent Abuja'da basın toplantısı düzenledi.

Seçim Komisyonu ile güvenlik güçlerinin işbirliğinde tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Yakubu, seçimin ertelenmesinin söz konusu olmadığını vurguladı.

Yakubu, "Ülkede durum sakin. Seçmenin coşkusu yüksek ve güvenilir seçimler yapmaya kararlıyız." dedi.

Devlet Başkanlığı seçimlerinde 18 aday yarışacak

Nijerya'da mevcut Devlet Başkanı Muhammed Buhari, iki dönemlik görev süresini tamamlaması nedeniyle anayasa gereği tekrar aday olamıyor.

Başkanlık seçimi için 18 aday yarışacak olsa da bunlardan 3'ü öne çıkıyor.

İktidar partisi Tüm İlericiler Kongresi adayı eski Lagos Valisi Bola Ahmed Tinubu, ana muhalefet partisi Halkın Demokratik Partisi lideri Atiku Abubakar ve İşçi Partisi adayı Peter Obi anketlerde öne çıkan isimler arasında bulunuyor.

Ülkede terör örgütleri Boko Haram ve Biafra Yerli Halkları ile silahlı çete üyeleri, seçimler için güvenlik tehdidi oluşturuyor.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız