İstanbul
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,9849 %0.11
55,7840 %0.04
6.576,24 %-2.44
83.218,01 %-1.54
Muhalif. Mersin’de Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü kutlandı

Mersin’de Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü kutlandı

KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli: ”Türkiye’nin 50 yıl önce Kıbrıs’ta tesis ettiği barış, bugün hem adada hem de bölgede huzurun teminatı olmuştur”

Mersin’de Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü kutlandı
Okunma Süresi: 2 dk

MERSİN (AA) Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla Mersin'de tören düzenlendi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosluğu tarafından Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Mersin Kültür Merkezi'nde devam eden programda harekatın 50. yılına özel hazırlanan video gösterildi.

Programda konuşan KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Kıbrıs'ta barışın ve huzurun yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.

Adada özgürce yaşamalarını aziz şehitlere, kahraman Mehmetçiğe ve mücahitlere borçlu olduklarını dile getiren Mendeli, şöyle devam etti:

"Bizler 11 yıl boyunca, bugün Gazze'de, dün Bosna Hersek'te yaşananlara benzer şekilde etnik temizlik ve soykırıma varan saldırılara hedef olduk. Ancak halkımız direnerek başı dik, alnı açık şekilde mücadele edip Türklüğün onur ve şerefini ayaklar altında çiğnetmemiş, bayrağımızı gönderden indirtmemiştir. Türkiye'nin 50 yıl önce Kıbrıs'ta tesis ettiği barış, bugün hem adada hem de bölgede huzurun teminatı olmuştur. Şu anda, tek eksik kalan şey çözümdür. Çözümsüzlüğün de nedeni elbette ki RumYunan ikilisidir."

Mendeli, KKTC'nin, Türkiye'nin desteğiyle güçlenmeye, Doğu Akdeniz'deki Türk varlığının "serhat bekçisi" olmaya devam edeceğini kaydetti.

Bir öğrencinin şiir okuduğu etkinlikte, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı bando ekibi konser verdi, Jandarma Komando Birliği personelince harmandalı ve zeybek gösterisi gerçekleştirildi.

Programa, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile Kıbrıs gazileri katıldı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız