İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0214 %0.06
55,6034 %-0.03
6.555,00 %-0.48
83.725,46 %0.11
Muhalif. Maxion Jantaş ve Maxion İnci’ye ”Altın İhracat Ödülü”

Maxion Jantaş ve Maxion İnci’ye ”Altın İhracat Ödülü”

Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim: ”Gerçekleştirdiğimiz ihracatla sektörün lideri konumundayız”

Maxion Jantaş ve Maxion İnci’ye ”Altın İhracat Ödülü”
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) Maxion İnci Jant Grubu, 2023 İhracatın Şampiyonları Ödül Töreninde "Altın İhracatçı Ödülü"ne layık görüldü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk otomotiv endüstrisinin şirketlerinden Maxion İnci Jant Grubu, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen törende, iki şirketiyle ödül almaya hak kazandı. Grubun bünyesindeki Maxion Jantaş ve Maxion İnci şirketleri, 2023'te gösterdiği 342 milyon dolarlık üstün ihracat performansıyla Altın İhracatçı Ödülü'nü aldı.

Maxion İnci ve Maxion Jantaş ile yıllık yaklaşık 13 milyon jant üretim kapasitesine sahip grup, Avrupa'nın tek lokasyonunda, bünyesindeki toplam 5 fabrikayla binek, hafif ticari ve ağır vasıta ticari araçlar için üretim yapan en büyük jant üreticisi konumunda yer alıyor.

Grubun 5 kıtada 60'ın üzerinde ülkeye ihraç ettiği alüminyum ve sac jant, şirketin cirosunun yüzde 70'ini oluşturuyor.

"Jant üretiminde Ege Bölgesi'nin markalaşmasına öncülük ediyoruz"

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmelerine yer verilen, Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, gerçekleştirdikleri ihracat hacmiyle birbirinden başarılı iki şirketleriyle ödüle layık görüldükleri için gurur duyduklarını belirtti.

Zaim, "OİB tarafından verilen bu ödül, 1800 çalışana sahip grubumuzun tüm çalışanlarının çabalarının bir takdiridir. 35 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteriyor ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz ihracatla sektörün lideri konumundayız. 1800'ün üzerinde kişiye istihdam sağlıyoruz. Jant üretiminde Ege Bölgesi'nin markalaşmasına öncülük ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız