İstanbul
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
82.725,40 %0.43
Muhalif. MHK’den medya mensuplarına oyun kuralları bilgilendirme toplantısı

MHK’den medya mensuplarına oyun kuralları bilgilendirme toplantısı

MHK eğitimcisi Hugh Dallas: ”Oyuncular, teknik direktörlerin talimatlarını yerine getirmediğinde oynamıyor. Biz hakemlere şunu söyledik, hatayı kabul edebiliriz ama talimatların yerine getirilmemesini kabul edemeyiz”

MHK’den medya mensuplarına oyun kuralları bilgilendirme toplantısı
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından medya mensuplarına yönelik oyun kuralları bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki toplantı MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı. MHK eğitimcileri Hugh Dallas ve Tarık Ongun yaptıkları sunumlarla değişen kurallarla ilgili basın mensuplarına bilgilendirmelerde bulundular.

Dallas ve Ongun, bu sezon UEFA'ya bağlı tüm liglerde uygulanacak "Sarı kart, ofsayt ve penaltı atışı" kural değişikliklerini yaptıkları sunumlarla anlattı.

Hugh Dallas, özellikle teknik ekip ve oyuncuların yapacakları sert itirazlara tolerans gösterilmeyeceğinin altını çizerek, bunların kartla cezalandırılacağını belirtti.

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hugh Dallas, "Bu kampta sadece hakemleri fitness durumlarıyla ilgili değil, karar verme süreçlerinin de bununla birlikte çalışması için yoğun çalışmalar yaptık. TFF'nin büyük desteğiyle bu çalışmalar yürüyor. Beklentimiz zorlu sezona hakemleri çok iyi başlaması ve medyanın elimizdeki güzel ürünü daha iyi yapma konusunda bize yardım etmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Türk futbolunun imajını düzeltmek temel amacımız" sözlerini kullanan Dallas şöyle konuştu:

"Çok sert fauller, toplu karmaşaların sürekli gündeme gelmesi, Süper Lig'de elimizdeki güzel ürünün kötü bir şekilde dünyaya sunulması beni üzüyor. Bu bağlamda medyanın, takımların, teknik adamların, tüm paydaşların olaya pozitif yaklaşması herkes için çok iyi olacak. Biliyorum kolay değil ama hepimizin ortak duruşuyla bu mümkün. Yaptığımız bu sunum ve kural değişiklikleri 55 UEFA ülkesine aynı şekilde sunuldu. Elbette hakem hata yapacak ama bu ortak bir havuzda toplanmalı. Birbirimize anlayışla yaklaşarak, kuralları doğru uygulayarak elimizdeki ürünü en güzel şekilde ortaya koymalıyız."

Hugh Dallas, "Performansı kötü olan hakemlere bir yaptırım olacak mı?" sorusuna, "Oyuncular, teknik direktörlerin talimatlarını yerine getirmediğinde oynamıyor. Biz hakemlere şunu söyledik, hatayı kabul edebiliriz ama talimatların yerine getirilmemesini kabul edemeyiz. Mesajı aldığınızı düşünüyorum. 12 aydır buradayım, geçen sezonun ortasında başlamış bir şeyi değiştirmek istemedik, o nedenle en başından yeni sezona böyle başlamak istedik ve hakemlere tüm bilgiler verildi." cevabını verdi.

MHK'nin medya mensuplarına yönelik oyun kuralları toplantısının, TFF'nin YouTube kanalından da izlenebileceği belirtildi.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız