İstanbul
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4230 %0.04
55,5585 %0.71
6.589,31 %1.05
81.135,14 %-1.12
Muhalif. Litvanya arama kurtarma ekibi ülkesine döndü

Litvanya arama kurtarma ekibi ülkesine döndü

Litvanya Arama Kurtarma İrtibat Görevlisi Donatas Gurevicius: ”Türk ekiple birlikte omuz omuza çalıştık. İnanılmaz büyük bir deprem. Hiç kimsenin böyle büyük bir felaketin üstesinden gelmesi kolay değil”

Litvanya arama kurtarma ekibi ülkesine döndü
Okunma Süresi: 1 dk

İSTANBUL (AA) Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla Türkiye'ye gelen Litvanyalı ekip ülkelerine döndü.

Malatya ve Adıyaman'da çalışmalarını tamamlayarak İstanbul'a gelen 42 kişilik Litvanyalı kurtarma ekibi, İstanbul Havalimanında İGA yetkilileri tarafından karşılandı.

Gazetecilere ekip adına açıklama yapan Litvanya Arama Kurtarma İrtibat Görevlisi Donatas Gurevicius, ilk defa böyle bir büyük bir felaket gördüklerini söyledi.

Deprem bölgesinde Türk ekiplerle koordineli çalıştıklarını belirten Gurevicius, "Malatya ve Adıyaman şehirlerinde arama kurtarma çalışması yaptık. Türk ekiple birlikte omuz omuza çalıştık. İnanılmaz büyük bir deprem. Hiç kimsenin böyle büyük bir felaketin üstesinden gelmesi kolay değil." dedi.

Türk halkının, bu zor durumda bile kendilerine ikramda bulunmasının kendilerine çok iyi geldiğini anlatan Gurevicius, "Büyük bir birliktelik gördük sahada. Evlerini kaybeden ve yakınları enkaz altında kalan Türk halkı, bize çay ve çorba dağıttı. Hatta bazen kendimizi rahat içinde hissettik. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık." ifadelerini kullandı.

Pasaport işlemlerini tamamlayan Litvanyanlı ekip, İGA Lounge'da kendilerine ikramda bulunulduktan sonra Türk Hava Yollarının seferi ile ülkelerine hareket etti.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız