İstanbul
Kapalı
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4229 %0.04
55,5967 %0.78
6.597,54 %1.18
81.229,75 %-2.65
Muhalif. Kütahya’da misafir edilen depremzede çocuklara Karagöz ve Hacivat gösterisi sunuldu

Kütahya’da misafir edilen depremzede çocuklara Karagöz ve Hacivat gösterisi sunuldu

Kütahya’da misafir edilen depremzede çocuklara Karagöz ve Hacivat gösterisi sunuldu
Okunma Süresi: 2 dk

KÜTAHYA (AA) Kütahya'da bir grup gönüllü, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden aileleriyle kentte getirilen çocuklar için etkinlik düzenledi.

Kütahya Asr'a Umut Eğitim ve Yardımlaşma Derneğinin yöneticileri ile gönüllüler, depremzedelerin çocuklarıyla bir araya geldi.

Kentteki bir halı sahada düzenlenen etkinlikte çocuklar, Karagöz ve Hacivat oyunu ile palyaço gösterisiyle eğlendi.

Oyunları ilgiyle izleyen çocuklar, bir süreliğine de olsa depremin olumsuz etkilerinden uzak keyifli anlar yaşadı.

Dernek Başkanı Serap Öztürk, gazetecilere, çocukların afetin travmasından kurtulmaları amacıyla etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

İlk günden itibaren çalışmaya başladıklarını, kendisinin de bir süre deprem bölgesinde bulunduğunu belirten Öztürk, şöyle konuştu:

"Dernek olarak ilimize gelen depremzedelerin barınma ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sunmaya çalıştık. Sonrasında ekibimizde yer alan arkadaşlarımıza psikologlar vasıtasıyla depremden etkilenenlere yönelik daha verimli bir yaklaşımda bulunabilmek adına kısa bir eğitim verdik. Bugün de çocuklarla bir araya geldik. Çocuklarımıza psikolojik yardım yapmaya çalışıyoruz. Çocukların dili oyundur, biz de oyunlarla üzerlerindeki depremin kötü etkilerini atmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz."

Gönüllüler tarafından yüzleri boyanan çocuklara balon ve oyuncaklar hediye edilen etkinlik, gönüllü gençlerin oynattığı oyunlarla sona erdi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız