İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3616 %0.17
55,3837 %-0.12
6.557,38 %0.17
81.713,11 %-1.82
Muhalif. Kazakistan’da uluslararası fuarda Türk üniversiteleri de tanıtılıyor

Kazakistan’da uluslararası fuarda Türk üniversiteleri de tanıtılıyor

Kazakistan’da uluslararası fuarda Türk üniversiteleri de tanıtılıyor
Okunma Süresi: 1 dk

ASTANA (AA) Kazakistan'daki Uluslararası Eğitim Fuarı'nda Türk üniversitelerinin stantları yoğun beğeni topluyor.

Kazakistan'ın Astana, Almatı ve Çimkent kentlerinde Uluslararası Eğitim Fuarı düzenleniyor.

Yurt dışında eğitim görmek isteyen gençlere fırsat yaratmayı amaçlayan fuara, bu yıl 30'dan fazla ülkeden yaklaşık 60 üniversite katılıyor.

Bolaşak Kalkınma Fonu tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen fuarda, Türkiye'nin önde gelen devlet ve özel üniversiteleri de tanıtılıyor.

Başkent Astana'daki fuarda, Türk üniversitelerinin stantları ise Kazakistanlı gençlerin akınına uğruyor.

Fuarda stant açan Marmara Üniversitesinin Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi Genel Direktörü Prof. Dr. Nuri Tınaz, AA muhabirine, üniversite olarak bu coğrafyaya önem verdiklerini söyledi.

Tınaz, fuara gençler kadar ebeveynlerin de katıldığını belirterek, "Beni en çok etkileyen ebeveynlerdi. Çünkü çocuklarının geleceği için çok heyecanlılar." dedi.

Kazakistan'ın Devlet Bursu Bolaşak programıyla artık Türkiye'ye de öğrenci gönderilmesinin önemine dikkati çeken Tınaz, bunun yanı sıra Türk dünyasında Farabi değişim programının canlandırılması gerektiğini de vurguladı.

Fuarda ayrıca, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) "Türkiye Bursları" programı da tanıtılıyor.






Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız