İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0214 %0.06
55,6034 %-0.03
6.555,00 %-0.48
83.725,46 %0.11
Muhalif. Kazakistan’da Almatı Havalimanı’nı işleten TAV, yeni dış hatlar terminali inşa etti

Kazakistan’da Almatı Havalimanı’nı işleten TAV, yeni dış hatlar terminali inşa etti

Kazakistan’da Almatı Havalimanı’nı işleten TAV, yeni dış hatlar terminali inşa etti
Okunma Süresi: 2 dk

ASTANA (AA) Kazakistan'ın en yoğun trafiğe sahip havalimanı olan Almatı Havalimanı'nın işletmesini 2021'de devralan TAV Havalimanları, yeni dış hatlar terminalinin inşaatını tamamladı.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığının açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Almatı'ya yaptığı çalışma ziyareti kapsamında, havalimanının yeni dış hatlar terminalinde incelemelerde bulundu.

Tokayev, Almatı Havalimanı'nın ülkenin en büyük havalimanı olduğuna işaret ederek, "Her yıl ülkemizin 'güney başkenti' sayılan Almatı'yı ziyaret eden turist sayısı artıyor. 2023'te şehre 2 milyondan fazla turist geldi. 2 yıl önce terminalin inşası için temel atma törenine bizzat katılmıştım ve yarın Almatı Uluslararası Havalimanı'nın yeni terminali, ilk yolcularını ağırlamaya başlayacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Tokayev, terminali uluslararası standartlara uygun inşa eden TAV Havalimanlarına şükranlarını iletti.

TAV Kazakistan Genel Müdürü ve Uluslararası Almatı Havalimanı Başkanı Alp Er Tunga Ersoy da Tokayev'e, toplam 53 bin 500 metrekare alana sahip terminalin yıllık yolcu kapasitesinin 14 milyon olduğunu aktardı.

Ersoy, inşaat sırasında Almatı'nın deprem bölgesinde bulunmasının dikkate alındığını ve terminalin 10 büyüklüğündeki depremlere dayanıklı olduğunu kaydetti.

Yeni terminalin Orta Asya'da "Yüksek Verimlilik İçin Tasarımda Mükemmellik (EDGE)" programı kapsamında sertifika alan ilk yolcu terminali olacağını ifade eden Ersoy, terminalin son teknoloji ekipmanla donatıldığını ve engelli yolcuların da tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız