İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5341 %0.11
55,8461 %0.36
6.660,09 %0.38
82.276,00 %1.59
Muhalif. Kastamonu’da bu yıl 750 bin turistin konaklaması hedefleniyor

Kastamonu’da bu yıl 750 bin turistin konaklaması hedefleniyor

Vali Avni Çakır: ”En güçlü olduğumuz alanlardan biri doğa turizmi. Türkiye’de el değmemiş, bozulmamış yayla isteniyorsa kesinlikle doğru adres Kastamonu”

Kastamonu’da bu yıl 750 bin turistin konaklaması hedefleniyor
Okunma Süresi: 3 dk

KASTAMONU (AA) BİLAL KAHYAOĞLU Kastamonu Valisi Avni Çakır, kentte geçen yıl 500 binden fazla turistin konakladığını bu yıl ise hedeflerinin 750 bin olduğunu söyledi.

Milli parkları, kış turizmi, Valla, Horma ve Çatak kanyonları, Ilıca Şelalesi, Ilgarini Mağarası gibi doğal güzellikleri barındıran Kastamonu, ayrıca Şeyh Şabanı Veli Külliyesi ile de inanç turizminde öne çıkıyor.

Anadolu'nun en eski yerleşim merkezleri arasında bulunan, pek çok tarihi, kültürel ve doğal güzelliğe sahip Kastamonu, en yüksek turist sayısına 763 bin ile 2019 yılında ulaştı.

Daha sonra Kovid19 salgını nedeniyle turizmde önemli ölçüde düşüş yaşanan kentte, 2020'de 170 bin, 2021'de ise 205 bin turist konakladı.

Vali Avni Çakır, AA muhabirine, Kovid19 ile beraber 2020 yılında turist sayısında ciddi bir düşüş yaşandığını belirtti.

Turizmde eski günlere dönmek için çalıştıklarını ifade eden Çakır, şunları dile getirdi:

"Kastamonu 2018 yılında turizmde çok ciddi bir hamle başlatmıştı. 2018'lerde biz 520 binli rakamlara ulaşmıştık. 2019 yılında yüzde 50 artışla 763 bine çıktı. 2020'de hedefimiz yaklaşık 1 milyondu. Günübirlik rakamlar bunun dışında. Tüm dünyada olduğu gibi pandemi ilimizde de etkili oldu. 2020 ve 2021 yıllarında 200 binli rakamlara tekrar geriledik. 2022 yılında tekrar, hedeflediğimiz 500 bin rakamına ulaştık. İlimizin bu yılki hedefi 2019'daki 750 bin hedefimize ulaşmak. İnşallah sonra da milyonlu rakama ulaşmak olacak."

Kastamonu'da kış turizminin de önemli bir yerinin olduğuna değinen Çakır, "Kastamonu kış turizminde de çok canlı bir yer. Kışın özellikle Ilgaz ve Yurduntepe kayak tesislerimiz sayesinde çok ciddi bir yerli turist ağırlıyoruz. Bu rakam sezon boyunca 150200 binlere ulaşabiliyor. Günübirlikleri katarsak çok daha yüksek bir yere geliyoruz." dedi.

"Tüm vatandaşlarımızı Kastamonu'ya davet ediyoruz"

Kentin turizmin her alanında Türkiye'nin en güçlü ilerden biri olduğunu ifade eden Çakır, şehrin tarihi ve doğal güzellikleriyle de ön plana çıktığını aktardı.

Kent merkezinde 600'den fazla konağın olduğunu belirten Çakır, şunları kaydetti:

"Sahilimiz 170 kilometreyi bulan Karadeniz'in en uzun sahili. Altı tane ilçemiz doğal plajlarıyla, koylarıyla deniz severlere hitap ediyor. En güçlü olduğumuz alanlardan biri de doğa turizmi. Türkiye'de el değmemiş, bozulmamış yayla isteniyorsa kesinlikle doğru adres Kastamonu. Kastamonu kanyonlar şehri. Üç milli parkımız var. Yeşile doymak isteyen varsa, tabiata, manzaraya, sessizliğe, huzura, doğallığa, gastronomiye doymak isterseniz Kastamonu tüm bu bileşenleriyle birlikte Ankara'ya 2,5 saat İstanbul'a 4 saat mesafede. Her gün İstanbul'a uçakla ulaşım imkanı var. Her bütçeye uygun, her konsepte uygun. Yelpazemiz çok geniş. Tüm vatandaşlarımızı Kastamonu'ya davet ediyoruz."

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız