İstanbul
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4234 %0.04
55,5585 %0.69
6.624,06 %1.59
82.434,00 %0.81
Muhalif. Kastamonu Valisi Avni Çakır kente yerleştirilen depremzedeleri ziyaret etti:

Kastamonu Valisi Avni Çakır kente yerleştirilen depremzedeleri ziyaret etti:

”Biz ilk etapta 1500 kişilik konaklama kapasitesi bildirmiştik, daha sonra hazırlıklarımızla bu rakamı 2 bin 5003 bine çıkardık. Vatandaşlarımızın imkanları ile bu rakamları çok daha yukarı taşıyabileceğiz”

Kastamonu Valisi Avni Çakır kente yerleştirilen depremzedeleri ziyaret etti:
Okunma Süresi: 2 dk

KASTAMONU (AA) Kastamonu Valisi Avni Çakır, deprem bölgesinden kente getirilen 5 aileyi ziyaret etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 5 aile, dün akşam Gençlik ve Spor Bakanlığının Kastamonu Yolkonak Gençlik Kampı'na yerleştirildi.

Aileleri ziyaret ederek ihtiyaçları olup olmadığını soran Vali Çakır, devletin her zaman yanlarında olduğunu iletti.

Çakır, AA muhabirine, 6 Şubat depreminin tüm ülkeyi derinden yaraladığını söyledi.

Bölgede devletin elinden geleni yaptığını ifade eden Çakır, "6 Şubat depreminden sonra bölgedeki şartlar nedeniyle, devletimizin organizasyonu ile oradaki vatandaşlarımızdan bölgeden ayrılmak isteyenleri ilerimizde misafir ediyoruz. İlk misafirlerimiz dün akşamdan itibaren Yolkonak Kampı'na intikal etti. Şu anda Kahramanmaraş ve Hatay'dan 20 depremzedemiz geldi." dedi.

Depremden etkilenenlere kapılarının açık olduğunu vurgulayan Çakır, "Biz ilk etapta 1500 kişilik konaklama kapasitesi bildirmiştik, daha sonra hazırlıklarımızla bu rakamı 2 bin 5003 bine çıkardık. Vatandaşlarımızın imkanları ile bu rakamları çok daha yukarı taşıyabileceğiz. Bu tesis Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ait. Her türlü imkan mevcut. Çocukların sıkılmaması için imkanlar da mevcut." diye konuştu.

Gelen depremzedelerin sağlık kontrollerinin de yapıldığını anlatan Çakır, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızla sohbet edip taleplerini aldık. İhtiyaçları konusunda her şeyi yapacağız. Kastamonu olarak, misafir olmak isteyenlere kapımız sonuna kadar açık. Bu konudaki ricamız; ilçe ve illerdeki kaymakamlık ve valilik bünyesinde oluşmuş merkezler vasıtasıyla başvuru yaparlarsa daha kontrol edilebilir olur. Hepimize geçmiş olsun, başımız sağ olsun."

Vali Çakır'a, ziyarette Vali Yardımcısı Ahmet Coşkun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Özden, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay ve İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal eşlik etti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız